tuinproject van start

Tuinproject van start

Martje Meerveld ontving tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie de Annie de Beaufortspeld die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Naast de onderscheiding kreeg ze van de Stichting De Boom een cheque van € 2.500, te besteden aan een goed doel. Zij wil dit geld graag besteden aan uitbreiding van een al bestaand project met als doel mensen die daar behoefte aan hebben een zinvolle dagbesteding te bezorgen.

Martje_1_300

Boerderij Groot Zandbrink

Boerderij Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke locatie. De boerderij gaat een nieuwe bestemming krijgen als groen activiteiten-centrum waar vele vrijwilligers actief kunnen zijn.
Groot Zandbrink is al een basis voor vrijwilligersorganisaties. De agrarische natuurvereniging Vallei Horstee gebruikt het als centrum voor projecten op het gebied van milieu, natuur en landschap. En de Stichting Behoud Oude Werktuigen beheert een collectie historische landbouwmachines.
Het plan voor het groene activiteitencentrum is in grote lijnen uitgewerkt. Maar er zal nog veel moeten gerestaureerd en verbouwd. Samen met groepen vrijwilligers wordt de boerderij, het erf en de akkers beheerd en worden rond-leidingen, exposities en demonstraties gepland.

Groot Zandbrink bied dus zeker vele mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.
Bij Groot Zandbrink hoort ook een groentetuin. De opbrengst komt voor een groot deel ten goede aan de voedselbank. Dit jaar is de tuin eens zo groot geworden en daar zal dus ook de voedselbank waar Martje actief is van profiteren.
Op 6 mei start er een nieuwe groep vrijwilligers (waaronder een groot aantal mensen die gebruik maken van de voedselbank) onder begeleiding van een tuincoach en Ben Wittenberg van Vallei en Horstee, aan hun eerste vrijwilligersklus op Groot Zandbrink. Ze zijn zeer gemotiveerd en hebben er allemaal zin in om aan de slag te gaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden