Debby Petter Benefietvoorstelling

Benefietvoorstelling

Debby Petter speelt ‘Ik ben er nog’

Op vrijdag 31 mei staat Debby Petter met haar solovoorstelling ‘Ik ben er nog’ in theater De Tuin. Die is gebaseerd op haar gelijknamige boek en vertelt het verhaal over haar moeder, Hélène Egger, die zweeg over een belangrijke periode uit haar leven: de Tweede Wereldoorlog die zij als enige uit het joodse gezin had overleefd. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Als kind voelde Debby Petter dat er iets aan de hand was. Iets waarover niet te praten viel. “Vooral tijdens de dodenherdenking was mijn moeder onbereikbaar. Dan stond ze maar zo’n beetje stilletjes voor zich uit te staren. Ik deed mijn best om haar dan op te beuren, maar dat lukte nooit helemaal. Als ik over die periode iets vroeg, zei ze steevast dat ‘het zo lang geleden was’ en ‘zullen we het daar maar niet over hebben?’Pas veel later veranderde dat. Steven Spielberg verzamelde in Europa verhalen van overlevenden van de Holocaust en voor dit project van de Amerikaanse filmmaker wilde Hélène Egger wel in haar geheugen graven. Debby Petter besloot het oorlogsverhaal op te schrijven. Dat resulteerde in het boekje ‘Ik ben er nog’ (2009) en een voorstelling, bewerkt door Thomas Verbogt.

Debbie Petter

Sleutelwoorden van de voorstelling zijn ‘Goh, kind, ben je er nog?’ uitgesproken door een buurvrouw tegen moeder Hélène wanneer die na de oorlog in Amsterdam terugkeert. Ja, zij is er nog . En ze zal doorleven, zwijgend over wat oorlog met mensen doet. Zwijgend over gevoelens van schande en schaamte. Uiteindelijk vertelde Hélène haar levensverhaal toch omdat ze niet dood wilde gaan ‘met een hoofd vol oorlog’.
In de voorstelling speelt Debby Petter de rol van de moeder en de dochter. Beiden willen dat het verhaal eindelijk verteld wordt. Het verhaal dat niet alleen het leven van de moeder bepaalde, maar ook dat van de dochter.
In haar functie van voorzitter van de Stichting Metakids, die zich inspant om stofwisselingsziekten de wereld uit te helpen, voert Debby Petter de voorstelling ‘Ik ben er nog’ geheel belangeloos op.

Trailer

 

Opbrenst

De opbrengst van de voorstelling gaat geheel naar het Kinderhospice De Glind, waar ook kinderen verblijven die aan een stofwisselingsziekte lijden.
De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Boom.

Wanneer?

Tijdstip: aanvang 20.15 op 31 mei 2013
De Tuin heeft momenteel aangepaste openingstijden , deze staan op de website
Locatie: Theater de TUIN, De Smidse 1B, Leusden
Kosten: Kaart á 15,- euro via www.detuininleusden.nl , u kunt ook kaarten bestellen via het mailadres: info@detuininleusden.nl


Grotere kaart weergeven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.