doeikmee.nl

Rutte II Doe ik mee?

Het kabinet wil dat u voor zorg en ondersteuning meer zelf gaat betalen en vaker gaat aankloppen bij familie, vrienden en buren. Laat het kabinet u hiermee aan uw lot over of is het een redelijk uitgangspunt?

  • Wat heeft u nodig om mee te kunnen doen?
  • Wat kunt u zelf?
  • Wat regelt u met familie en kennissen?
  • Waar heeft u absoluut hulp van de overheid nodig?
  • Wat kunt u zelf betalen?
  • Waar maakt u zich zorgen over?

Vertel uw verhaal op http://www.doeikmee.nl

 

doeikmeeChrista & Hans van het Hof

“Als de thuishulp wegvalt en wij ons niet meer kunnen verplaatsen, dan kunnen wij geen kant meer op. En onze kinderen ook steeds minder.”

Dat bezuinigingen nodig zijn, snappen Christa (48) en Hans (53) van het Hof ook. Dit echtpaar doet het liefst zo min mogelijk een beroep op voorzieningen die uit algemene middelen worden betaald. Maar ze kunnen niet zonder thuiszorg en niet zonder een aangepaste auto. Als alle financiële maatregelen doorgaan, komt zelfs de studie van hun twee dochters op de tocht te staan.

Lees verder……

Rens van der Horst

‘De zorg voor Rens is niet te vatten in een paar uurtjes, die loopt continu door, ook ’s nachts. Als de gemeente gaat bepalen wie hem gaat verzorgen en op welke tijden, dan hebben wij een enorm probleem.’

Over de zorg voor Rens (12 jaar) kunnen zijn ouders Tineke en Roel een boek schrijven. En dat zouden ze met plezier doen als de situatie zou blijven zoals die nu is. Het verhaal kan een wrange toon krijgen als in de toekomst de zorg wordt uitgekleed. Ze hopen dat het nooit zover komt.

Lees verder…..

Peter Ybeles Smit

“Ik heb 400 – 450 euro per maand te besteden. Daar moet ik álles van doen! Die 200 euro eraf betekent gewoon dat ik minder kan eten.”

Als iemand kwaad is, dan is het wel Peter Ybeles Smit (50). Hij heeft zijn hele leven geprobeerd om gewoon mee te draaien. Nu hij echt niet langer dan hooguit 2 uur per dag actief kan zijn – om vervolgens een dag bij te moeten komen – ziet hij allerlei bijdragen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sterker nog: hij moet extra bijbetalen. Waarvan? Hij weet het niet.

Lees verder…..

Vertel ook uw verhaal op DoeIkMee.nl!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.