Vakantiegeld

Over het algemeen bedraagt het vakantiegeld 8% van uw brutoloon. Over de periode van 1 juni tot 1 juni van het volgende jaar bouwt u vakantiegeld op.

Uitbetaling

VakantiegeldMeestal krijgt u eind mei het vakantiegeld uitgekeerd. Bij beëindiging van uw dienstverband wordt het opgespaarde bedrag over de afgelopen periode (vanaf 1 juni) direct uitbetaald. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor jongeren met een vakantiebaantje.

Uitzendkrachten hebben ook recht op 8% vakantiebijslag dat de eerste week van juni wordt uitgekeerd. Bij een vakantieperiode van ten minste vijf werkdagen kan de opgebouwde vakantiebijslag eerder worden uitgekeerd.

Haal meer uit uw vakantiegeld

Gaat u niet of later op vakantie? Boek uw vakantiegeld dan over naar een spaarrekening. U krijgt rente en u geeft het vakantiegeld minder makkelijk aan iets anders uit.

U kunt uw vakantiegeld ook anders besteden. Heeft u bijvoorbeeld schulden of een betalingsachterstand, gebruik dan (een deel van) het geld om dit weg te werken. Verwacht u een grote uitgave, zoals onderhoud aan de auto? Dan kan het slim zijn om uw vakantiegeld hiervoor te reserveren.

vakantie

Bron: Nibud –> Originele artikel hier

Meer

Grip op uw geld met het Persoonlijk Budgetadvies

Met dit hulpmiddel krijgt u snel inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Waar geeft u relatief veel aan uit? Wilt u sparen, maar weet u niet hoeveel u kunt missen of verandert uw financiële situatie? Zet uw geldzaken op een rij met deze online tool van het Nibud. Het Persoonlijk Budgetadvies geeft u grip op uw financiën en helpt u om uw geld bewust uit te geven.
Gratis Persoonlijk Budgetadvies

Studenten en geld

De eindexamens zijn in volle gang. Na de zomer zullen veel van deze scholieren beginnen aan een nieuwe studie. Een moment waarop er ook veel verandert op het gebied van geld. Studiefinanciering, op kamers gaan, bijverdienen: noem maar op. Het is slim om goed voorbereid aan deze nieuwe fase te beginnen. De informatie en producten van het Nibud helpen daarbij!
Alles over studeren en geld

Handige tabbladenset

Breng uw administratie op orde! Brieven, reclame, rekeningen: door uw post en mail op tijd te verwerken, houdt u overzicht. Rekeningen worden op tijd betaald en u kunt alle belangrijke papieren makkelijk terugvinden.
Met de tabbladenset :’Waar blijft het geld? Bewaren’, bedrukt met tips en informatie, ordent en bewaart u uw persoonlijke administratie.
Bestel: ‘Waar blijft het geld? Bewaren’

Eten voor 5 euro

Het Voedingscentrum heeft de kosten van een gezond eetpatroon door het Nibud laten berekenen. Hieruit blijkt dat een dagmenu maar 5 euro hoeft te kosten. Dat kan bijvoorbeeld door slim in te kopen.
Lees meer

Nederland bezuinigt!

70% van de Nederlandse huishoudens heeft bezuinigd het afgelopen jaar. 60% van de mensen die bezuinigen zit in de laatste fase van bezuinigen, wat inhoudt dat ze bepaalde producten niet meer kopen. Zo heeft 9% de auto weggedaan.
Lees meer

Automatische incasso

Ik houd niet zo van automatische incasso’s… Maar bedrijven dwingen je bijna om ertoe over te gaan. Anders ben je bijvoorbeeld duurder uit, of je krijgt niet geleverd wat je wilt hebben. Dus verstrek je die machtiging toch maar.
Lees het blog van Rob Goedhart

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.