Voedselfocus mei 2013

[print-me target=”body”]

Rondzendbrief mei 2013

Er gebeurd ontzettend veel op en rond de Voedselbank in Amersfoort.
Omdat ik trots ben op ons werk, dankbaar voor alle hulp en steun, blij met goede ontwikkelingen maar ook zorgen heb stuur ik elke maand een rondzendbrief. Verspreiden mag.

Gesloten

De week van 6 tot met 10 mei 2013 is Voedselfocus gesloten.
Dit ivm Hemelvaartsdag waardoor we geen pakketten kunnen inpakken en het inzamelen van verse goederen veel lastiger zou zijn. We doen dit al 5 jaar achter elkaar en het is nog nooit een probleem geweest. De hulpvragers hebben gisteren een groter pakket mee gekregen.

Voedselfocus draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van giften en donaties.
Omdat wij steeds weer geconfronteerd worden met wisseling van mensen op kantoor, met veel acties( waar we erg blij van blijven), veel nieuwe aanmeldingen, zwaardere problematiek van mensen is de werkdruk zeer hoog. Helaas kan het daardoor bv. voorkomen dat niet alle mails direct beantwoord worden.

Vacatures

Omdat het organiseren van de dagelijkse activiteiten en het coördineren van de vrijwilligers steeds zwaarder worden zoeken we mensen die voor tenminste 2 hele dagen, maar bij voorkeur 5 dagen, inzetbaar zijn voor de functie van

management assistent

Functie eisen: organisatietalent, “out of the box” kunnen denken, mensen- mens, administratieve ervaring
Voor inlichtingen en aanmeldingen : cmgalenkamp@voedselfocusamersfoort.nl

Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar

Magazijnkracht

Functie eisen: overzicht cq kennis van voorraad beheer
Noodzakelijk : tenminste twee dagen per week inzetbaar zijn, voorkeur voor drie dagen
Inlichtingen via: cmgalenkamp@voedselfocusamersfoort.nl

Bijrijders

Functie eisen: aan willen pakken en oa. kunnen tillen bv broodkratten
Voorkeur heeft een of twee vaste dagdelen per week
Inlichtingen via vfa-logistiek@voedselfocusamersfoort.nl

Casus:

Echtpaar is gescheiden in 2009.
Er zijn toen afspraken gemaakt rond echtelijke woning waar mevrouw met haar 2 dochters, waarvan 1 geestelijk en lichamelijk gehandicapt is, in zou blijven wonen. Mevrouw kon dat betalen mee door het feit dat de man alimentatie ging betalen.
Meneer heeft andere woning gekocht.
Meneer geraakt in de schulden, stopt met betalen van de alimentatie en kan toegelaten worden tot een schuldsaneringstraject. Mevrouw verdient niet genoeg om hypotheek zelf te betalen. Ze doet dat wel en klopt bij Voedselfocus aan. De woning wordt verkocht. Mevrouw moet binnen een maand leveren. Ze vraagt een urgentieverklaring aan maar die wordt afgewezen omdat zij niet binnen de termijn van 6 maand na echtscheiding om een urgentieverklaring heeft gevraagd. Mevrouw en haar dochters zitten enorm in de stress want waar moeten zij wonen na levering van de woning?

ACTIES april 2013

In de maand april zijn er zeer veel goederen binnen gebracht bij de Voedselbank in Amersfoort. Wij zijn trots op onze achterban. We zijn met alles blij, van een blikje tomatenpuree tot bv. 10 pallets sauzen.

Graag wil ik noemen:

De Soroptimisten hebben ons, met steun van Etos Vathorst, 160 pakken luiers geschonken
De school de Kinderhof in Liendert heeft een sponsorloop met inzameling gehouden rond het Kroningsfeest en samen hebben ze 70 verhuisdozen met levensmiddelen voor kinderen bij elkaar gebracht.
Guido de Bres is weer hard aan de slag geweest met Voedselfocus project. Na een rondleiding door Geertruida Braakman, lid van ons scholenteam, kwamen ze ons helpen met uitdelen maar ook daar op school stonden volle dozen met spullen.
Leerlingen van de dr. Schilderschool uit Spakenburg zijn op een vrijdag met groep 7 in het kader van “Burgerschap” op een vrijdag naar de Koppelweg gekomen. Ze hebben klanten van Voedselfocus getrakteerd op poffertjes en kibbeling, snoep etc. Ook hadden ze 500 Euro verdiend met klusjes of andere creatieve zaken. Was een erg gezellige dag.
Wilma Huijskes heeft met haar team op twee dagen veel klanten geknipt. Mensen liepen er weer goed verzorgd bij. Etc etc.
Ook in mei staat er weer heel veel in de planning. Maar voor het volgende seizoen zijn wij weer in voor acties.

Klantenbestand en Kadernota

Het aantal klanten stijgt niet echt. In Amersfoort zijn er ongeveer 330 huishoudens klant. In Spakenburg 14, in Leusden 28 en Woudenberg 9. Totaal bijna 1000 personen.
Dankzij projecten als Schuldhulpmaatje, Humanitas thuisadministratie en Eerste Hulp bij Administratie, hulp van diaconieën , fondsen en de formele hulpverlening bereiken we veel uitstroom. Toch weten we dat er nog meer mensen zo geholpen zouden kunnen worden dat ze meer geld te besteden zouden kunnen krijgen. Echter de tijd en de deskundigheid ontbreekt op dit moment er zijn nog steeds mensen die zelf niet de weg naar de formele hulpverlening kunnen vinden of die daar de verkeerde vragen stellen.
We hopen dat er vanuit de Gemeente Amersfoort steun gaat komen. Er is een notitie bij de raadsleden en het College neergelegd over de moeiten waar Voedselfocus mee te maken heeft maar ook welke mogelijkheden wij zien. In de Kadernota van dit College is ruimte voor hulp aan minima en voor organisaties die werken voor minima.

Nieuw emailadressen, zie onderaan

Product van de maand mei

Limonadesiroop
Zoet broodbeleg
Mixen voor macaroni, nasi etc…
Blikjes smac, ham en andere vlees/vis produkten

Luiers vanaf maat 4 en groter.

De voorraad eierdozen is helemaal op. Spaart u voor ons?
Plastic tasjes zijn ook zeer welkom.
Koffie punten van Douwe Egbert en AH, Perla koffie zijn ook zeer welkom.Kunnen we omzetten in geld of koffie

Supermarktaanbiedingen

De laatste weken zijn er heel veel aanbiedingen in de supermarkt van 2e gratis of 2e halve prijs etc. Weet dat alles bij ons altijd erg welkom is. Als u zelf niets kunt met 2 stuks……

Als u ons wilt steunen met een gift, ons bankrekeningnummer is:

15.61.68.286 tnv Stichting Voedselfocus te Amersfoort.

voedselfocuswww.voedselfocusamersfoort.nl
nieuwe mailadres:
vfa-kantoor@voedselfocusamersfoort.nl
vfa-logistiek@voedselfocusamersfoort.nl
cmgalenkamp@voedselfocusamersfoort.nl

Ook te volgen via twitter: @voedselfocus

tel 033-4721937

Openingstijden op werkdagen in elk geval tussen 9 en 13 uur, daarbuiten is in overleg veel mogelijk

Cieka Galenkamp,
coördinator Voedselfocus

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden