Budgettip

Budgettip

Leven zonder verzekeringen kunnen we niet. Bepaalde risico’s moet u afdekken. Maar voor die zekerheid moet u betalen, in de vorm van een premie. Zonder te veel risico te lopen, kunt u hierop besparen. Onderstaande tips kunnen u daarbij helpen.

Als u wilt, kunt u zich suf verzekeren. Sluit alleen een verzekering af als de risico’s die u loopt te groot zijn om zelf de eventuele schade te kunnen betalen. Bijvoorbeeld de kosten na een brand in uw woning. En weet u welke verzekeringen verplicht zijn? Sommige verzekeringen zijn namelijk voor iedereen noodzakelijk. De opstalverzekering is verplicht als u een eigen woning heeft. De zorgverzekering is voor iedereen verplicht. Een aansprakelijkheids-verzekering tegen schade aan anderen is voor iedereen aan te bevelen en zelfs verplicht voor de houder van een motorrijtuig.

besparingVergelijken loont

U kunt veel besparen als u de premies en voorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen goed met elkaar vergelijkt. Internet kan u daarbij helpen.

Maak gebruik van uw werkgever

Uw werkgever kan collectieve verzekeringen afsluiten. Deze verzekeringen zijn vaak goedkoper dan wanneer u zelf een verzekering afsluit.
Zeg uw verzekering op tijd op. Het kan voordelig zijn om per premie- of contractvervaldatum uw verzekering voor het volgende jaar op te zeggen en vervolgens op zoek te gaan naar een andere, goedkopere verzekeraar.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden