Octopus ontvangt erkenning

Octopus ontvangt erkenning

Zwembad voldoet aan toegankelijkheidsideeën

Kopte de Leusderkrant in oktober 2007 nog “ DUWgroep ontevreden over zwembad ”, nu ontving zij uit handen van de secretaris Cor Pitlo de zogenaamde DUIM als erkenning dat het zwembad anno 2013 voldoet aan de wensen van DUWgroep Leusden.

Zwemmen voor mensen met een beperking

logo_octopus_LeusdenZwemmen is voor veel mensen met een beperking heel gezond en ontspannend, maar kan ook soms risico’s met zich meebrengen zowel lichamelijk als psychisch. Goede voorzieningen zijn daarom zeer belangrijk.
DUWgroep Leusden zet zich in voor de collectieve belangen van mensen met een beperking of chronische ziekte. Momenteel is zij o.a bezig met een onderzoek naar de toegankelijkheid van sportlocaties en de winkels in de Hamershof
Bij een eerste controle van het zwembad -eind 2007- waren er nog al wat tekortkomingen te zien in de voorzieningen t.b.v. mensen met een beperking. Er volgde een vernietigend rapport, waar de toenmalige bedrijfsleider Jan Wanrooij niet blij mee was. Enigszins terecht omdat er toen ook te weinig financiële middelen waren om aan de wensen van de DUWgroep tegemoet te komen.Octopus02_630

Het rapport 2007

Het toont de kracht van het team o.l.v. Jan Wanrooij dat zij er voor gegaan zijn om te werken aan de aanbevelingen die het rapport 2007 vermeldden.
De controle in maart j.l. is gedaan door Edwin Korenberg , afd. Welzijn Leusden, Jan Wanrooij en Gerard Onink, Octopus en Margreet den Hertog en Ton van Gaal, DUWgroep Leusden.
Samen constateerden zij dat m.n. het doelgroepenbad verbeterd was . In goed overleg hebben zij bekeken hoe de voorzieningen nog meer aangescherpt kunnen worden.

De toekomst

Daarnaast is ook het grote recreatie- cq wedstrijdbad bekeken vanuit het oogpunt dat mensen met een beperking ook zelfstandig gebruik maken van het zwembad. De vloer bij de kleedcabines levert daar nog wel een probleem, maar de bedrijfsleider ziet daar wel mogelijkheden voor om die stroever te krijgen. En verder is er voor de toekomst misschien ergens een geldpotje te vinden om een lift aan te schaffen die de zwemmer op een iets aangenamere manier het water in kan helpen.

Duim

Voor het bestuur van de DUWgroep was deze vooruitgang voldoende reden om het zwembad een DUIM – u kent hem wel : die van “dat heb je goed gedaan! “- toe te kennen.
Cor Pitlo mocht dan ook tijdens de viering van het 25 jarig bestaan deze tezamen met een mooie bos bloemen uitreiken aan de huidige bedrijfsleider Gerard Onink voor een toegankelijk zwembad.Octopus01_630

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.