de kunst van het aanvaarden

Mindfulness … of de kunst van het aanvaarden

Een cursus voor mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen hun taken als zwaar en stressvol ervaren. Het (dagelijks) stilstaan om de zorg voor de ander vraagt veel aandacht. Dit resulteert er vaak in dat de eigen behoeftes op een andere plaats komen. Daar is eenvoudigweg te weinig aandacht voor. Hierdoor krijgen veel mantelzorgers te maken met toename van lichamelijke en psychische klachten. Piekeren, schuldgevoelens, prikkelbaarheid nemen toe.

mindfulness

November 2013

sml_Steunpunt_mantelzorg_LeusdenIn november start weer een cursus Mindfulness voor mantelzorgers, waarbij de basis van Mindfulness en ACT (accepatie-commitment therapie) wordt gecombineerd. Door de cursus leer je om meer in balans te komen en je minder druk te maken. Je ontwikkelt een meer acceptatiegerichte houding ten opzichte van emoties en gedachten. Door vaker je aandacht te sturen leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd; je ontspant gemakkelijker, de geest wordt rustiger.

De cursus is bedoeld voor iedere mantelzorger die behoefte heeft aan meer innerlijke rust en acceptatie. Voor aanvang van de cursus is het van belang na te gaan of de gevraagde inspanning (de thuisoefeningen) past in het dagelijks ritme van de cursist.

Waar en wanneer

De cursus start maandag maandag 18 november 2012, 5 weken van 19:00 uur tot 20:00 uur op Larikslaan 2 te Leusden. De kosten zijn € 40 inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via info@mantelzorgleusden.nl of 033 4343220


View Larger Map

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.