Stimulans naar museum in Spakenburg

museum spakenburg,klederdracht en visserij museum

Donderdag, 19 september 2013 om 10.10 u zijn er 9 deelnemers en 4 vrijwillige chauffeurs, geladen met 2 rolstoelen en 4 rollators, maar vooral met een zonnig gezicht, vertrokken naar Spakenburg, er was zelfs 1 deelneemster die met een taxi met eigen scootmobiel bij ons kwam op de parkeerplaats in Spakenburg.

spakenburg1

Toen we aan de ingang aankwamen van het museum, werden we verwelkomt door een gids in klederdracht van de tijd van toen….hij heeft een rondleiding gegeven, vooreerst in het “klasje” met uitleg over de kinderklederdracht, zowel van de meisjes als van de jongens. Zo gingen we samen verder naar de “visrookplaats” waar ook vrouwen aan het werk waren, op de achtergrond konden we ook een film volgen, hoe het er vroeger in de visserij eraan toe ging. Via een steeg waar het ene gedeelte hoger ligt dan het andere, kwamen we weer in een zaal, waar we allerlei woningen en klederdrachten konden bewonderen. De gids vertelde ook hoe het er vroeger aan toe ging, zowel het gezinsleven als de werkomgeving. Met dank aan de gids, voor de voortreffelijke uitleg. Alles is rolstoel toegankelijk. Na de indrukwekkende rondgang, konden we genieten van een kopje koffie in het museum.

spakenburg2

Na het bezoek aan het museum, hebben enkele deelnemers een wandeling gemaakt langs de oude haven, andere dan weer in de binnenstad……

Rond 13 u hadden we afgesproken in een taverne om samen een broodje te gaan eten, lekker een broodje kroket en sla met dressing, koffie of thee naar believen. Toen de innerlijke mens gevuld was, hebben we gezellig nog wat nagepraat, tot onze chauffeurs hun wagen gingen ophalen en we weer terug richting Leusden konden vertrekken.

spakenburg3

Het is een heel leuk uitstapje  geweest, zelfs de zon was van de partij…

Dank aan de organisatoren welke ons een heel mooie leerrijke dag bezorgd hebben.

Dank aan onze vrijwillige chauffeurs Tolkert v.d. Veer…..Joke Heijblok…..Jan de Bruyn…..Ad Dikker

Betty Van Seer

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.