gratis (proef)les T’ai Chi

Open les T’AI CHI TAO – QIGONG

In de week van de chronisch zieken nodigen wij deze doelgroep en hun mantelzorgers uit om deel te nemen aan een gratis (proef)les T’ai Chi Tao Qigong op vrijdagmiddag 15 november, op Larikslaan2 in Leusden om 13:00 uur.

T’ai Chi

taichiT’ai Chi is een zeer oude Chinese bewegingskunst en bestaat uit oefeningen die worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling, waarbij men op een ontspannen manier beweegt en bewegend ontspant. De oefeningen worden rustig en vloeiend uitgevoerd waardoor een groter lichaamsbewustzijn ontstaat. Door de voortdurende, zachte, cirkelvormige bewegingen ontspannen lichaam en geest.

Effecten

De algemene effecten van T’ai Chi bestaan er uit dat er een betere lichamelijke en geestelijke balans ontstaan en de bloed- en energiecirculatie wordt bevorderd. Men ervaart op termijn meer souplesse, een betere lichaamshouding en versterking van het afweersysteem. Beoefenaren merken tevens een groter concentratievermogen op en meer stressbestendigheid.

Geschikt voor iedereen

T’ai Chi is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd of beperkingen. De les kan ook zittend gevolgd worden. Aanmelden voor de open les is noodzakelijk en kan tot 13 november, de les is kosteloos. De t’ai chi les wordt gegeven door Flori Bets en duurt ongeveer een half uur, daarna volgt uitleg.

WelzijnLeusden_500Meer informatie of opgeven kan bij Welzijn Leusden, 033-4343220 of via a.evertse@welzijnleusden.nl.
Kijk ook op http://www.chronischziek.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.