Ook in 2014 goedkope Valys-taxi

Van de Ombudsman:

Ook in 2014 goedkope Valys-taxi !!

Ouderen, gehandicapten en chronisch zieken kunnen volgend jaar 600 kilometer reizen tegen verlaagd tarief met Valysvervoer, het speciale taxivervoer voor deze groep. Deze geïndiceerde vervoersvoorziening is een belangrijke voorziening voor mensen die niet zo gemakkelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen, door beperkingen of een chronische ziekte.

Reismogelijkheden

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) verhoogde het kilometerbudget in 2013 en hij maakte dinsdag bekend dat de maatregel ook in 2014 geldt. Hierdoor behouden de gehandicapten hun reismogelijkheden, stelt de bewindsman.

Wilt u meer weten over het reizen met Valys:

Valys

Uitstapjes buiten de eigen regio

Valys is sociaal-recreatief taxivervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Het gaat om ritjes vanaf zes ov-zones. Dat is vanaf ongeveer 25 kilometer. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om een uitstapje te maken.

Met Valys kunt u niet naar het buitenland.

foto cor2007Het standaard persoonlijk kilometerbudget (pkb) in 2013 bedraagt 450 kilometer. Het hoge pkb is gelijk gebleven: 2250 km. Met het kilometerbudget reist u voor € 0,20 per kilometer. Wanneer uw kilometerbudget op is, kunt u in 2013 met Valys blijven reizen voor € 1,22.

Meer weten: www.valys.nl / 0900-9630

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.