WSL verlaagt streefhuur van ruim 700 woningen

WSL verlaagt streefhuur van ruim 700 woningen

Met ingang van 1 januari past Woningstichting Leusden (WSL) haar huurprijsbeleid aan. Voor ruim zevenhonderd woningen wordt de streefhuur verlaagd. Deze verlaging is gebaseerd op twee kwalitatieve criteria: bouwjaar en punten (woningwaardering). Hierdoor zijn er meer woningen bereikbaar voor woningzoekenden met een laag inkomen.

Punten voor kwaliteit

Het aantal punten geeft de kwaliteit aan van een huurwoning. Hieraan hangt een maximale huurprijs die gevraagd mag worden voor een woning. Wanneer een huurder de woning opzegt, wordt de huurprijs voor de volgende bewoner aangepast en verhoogd naar een percentage van die maximale huurprijs. Dit heet huurharmonisatie. Zo krijgen alle woningen van WL een huurprijs die past bij de kwaliteit van de woning.

Meer woningen bereikbaar voor huishoudens met een laag inkomen

Door de kwaliteit van de woningen in Leusden, veroorzaakte het nieuwe huurbeleid een enorme stijging van huurprijzen van vrijgekomen woningen. Hierdoor raakte een groot aantal woningen buiten bereik van de doelgroep waar WSL zich voornamelijk op wil richten: huishoudens met een laag inkomen. Door de mogelijkheid van huurharmonisatie niet volledig te benutten, houdt WSL meer woningen bereikbaar voor deze huishoudens. WSL laat hiermee ongeveer 1,9 miljoen euro aan verdiencapaciteit liggen.

Per 1 januari 2014

De streefhuur van de ruim 700 woningen wordt per 1 januari verlaagd. Zo kan de doelgroep snel reageren op een ruimer aanbod en gebruik maken van de mogelijkheden voor huurtoeslag om de woning beter betaalbaar te maken.

.....  en Woningstichting Leusden

Origineel bericht van woningstichtingleusden.nl

Lees ook van de ombudsman Leusden: http://voorleusden.nl/2013/12/woningen-van-wsl/

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.