Ontmoet Autisme

Week_Autisme_autismeweek2 april 2014:

Ontmoet Autisme (ASS)

Praat mee: over kansen in Leusden op het gebied van sport en ontmoeting voor kinderen en volwassenen met een autisme spectrum stoornis.

Week_Autisme_bal

Ontmoet Autisme! Tijdens de week van de autisme organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin, MEE, Larikslaan2 en de sportcoaches in Leusden op woensdag 2 april een speciale sport- en ontmoetingsdag voor iedereen die autisme heeft of met autisme te maken heeft. Als je autisme hebt, heb je doorgaans een goed oog voor detail, ben je uitgesproken eerlijk, en bereid om hard te werken en ergens voor te gáán. Tegelijkertijd heb je moeite  met communicatie, overzicht en prikkels. Laat door autisme kleine en grote talenten niet onbenut. Graag zoeken we samen naar kansen om in Leusden op zoek te gaan naar behoefte op gebied van sport en ontmoeten.

Doe mee!

Programma


Week_Autisme_04_1214.00 – 15.30 uur: Sporthal De Korf, De Smidse 1 (4-12 jaar)

In anderhalf uur kun je kennismaken met atletiek, honkbal, judo, hockey en dans. Het laatste kwartier sluiten we af met een welverdiend drankje en wat lekkers. We horen dan graag van de kinderen waar zij behoefte aan hebben.


Week_Autisme_12_1815.30 – 17.00 uur: Sporthal De Korf, De Smidse 1 (12-18 jaar)

In anderhalf uur kun je kennismaken met atletiek, honkbal, judo, hockey, dans en korfbal. Het laatste kwartier sluiten we af met een welverdiend drankje en wat lekkers. We horen dan graag van de jongeren waar zij behoefte aan hebben.


Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers gaan we, terwijl de kinderen sporten, in gesprek met de ouders. Wat is belangrijk in Leusden voor kinderen en ouders die te maken hebben met ASS? Is er voldoende aanbod voor sport en ontmoeten? Vertel ons over jouw wensen. Wil je kind niet sporten of is je kind onder de vier jaar? Dat zijn geen redenen om als ouder niet mee te praten, je bent van harte welkom.


Week_Autisme_veni19.30 – 21.30 uur: Theater De Tuin, De Smidse 3 (Volwassenen en Introducées)

In het sfeervolle theater van Leusden praten we over sport en ontmoetingsmogelijkheden voor mensen met ASS. Welke mogelijkheden zijn er al en wat missen jullie nog? Waar ligt jouw interesse en waar zou je zelf aan mee willen werken? Samen zoeken we naar nieuwe activiteiten die we eventueel snel kunnen realiseren. Bestaande activiteiten aanpassen kan natuurlijk ook.


Vanwege de beschikbaarheid van alle locaties is aanmelden gewenst. Stuur een mail naar info@cjgleusden.nl

Meer informatie en vragen: Centrum voor Jeugd en Gezin:
www.cjgleusden.nl | info@cjgleusden.nl | (033) 8200060

Week_Autisme_door
Centrum voor Jeugd en Gezin
Larikslaan2
Welzijn Leusden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.