sociale betrokkenheid Loysderhoek

Onderwijs in het kader van sociale betrokkenheid

Bij Basisschool Loysderhoek in Leusden stond het onderwijs vorige week  in het kader van sociale betrokkenheid. In  een  projectweek werd onder meer de Stichting Jarige Job belicht en Martje Meerveld kwam de leerlingen vertellen over het werk en doel van de Voedselbank Leusden.  Dit omdat de Stichting Jarige Job zich inzet voor leerlingen van de basisschool die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar binnen het gezin geen geld voor is. Daarvoor heeft jarige Job samenwerking gezocht met de Voedselbanken in Nederland.

Acties

De leerlingen hebben de Jarige Job geholpen door  via allerlei acties geld en spullen in te zamelen en dat ter beschikking te stellen aan de voedselbank, die er dan weer voor zorgt dat het bij de jarige kinderen komt binnen hun klantenkring. Vrijdag jongstleden kwam een delegatie van de school naar De Koningshof (foto) om de opbrengst van hun collectieve ijver te overhandigen.

SONY DSC

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden