Fiftyfit – Beweeg- en Gezondheidsmarkt

Beweeg- en Gezondheidsmarkt ‘Fiftyfit’ op 14 juni van 10.00-14.00 uur in De Hamershof in Leusden

Op zaterdag 14 juni organiseren de buurtsportcoaches van SRO en Welzijn Leusden gezamenlijk een beweeg- en gezondheidsmarkt voor 50 plussers, de ‘Fiftyfit-markt’.

Wijziging in de wettelijk taken van de gemeente

Aanleiding om deze markt te organiseren is onder andere een belangrijke wijziging in de wettelijk taken van de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).  De gemeente dient de sociale samenhang, vrijwilligerswerk, mantelzorg en de leefbaarheid én het ondersteunen van participatie te bevorderen. Mensen worden steeds ouder. Om de kwaliteit en het levensgenot zoveel mogelijk te bevorderen is het belangrijk dat mensen participeren in de samenleving en zichzelf kunnen redden. Men streeft ernaar dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig hun weg vinden in de samenleving en zolang mogelijk op een gezonde en veilige wijze zelfstandig kunnen blijven wonen.

Informatiemarkt

Om een gezonde leefstijl te bevorderen is besloten om een informatiemarkt te organiseren waar zoveel mogelijk organisaties, die hier een bijdrage aan kunnen leveren, zich kunnen presenteren.

Hoe kunnen we dit bereiken? Door op deze dag zoveel mogelijk informatie te verschaffen, tips te geven voor een gezonde leefstijl en inzicht te geven in de diensten van de organisaties in Leusden.

man_spring_sport

Organisaties bijdragen

Wij willen alle organisaties uitnodigen die met hun informatie, testen en/of demonstraties kunnen bijdragen aan de bevordering van een fitte en gezonde leefstijl voor deze doelgroep: gezondheidsinstellingen, fysiotherapeuten, fondsen, apotheken, sportverenigingen en –organisaties, etc.

Gezondheid testen

Bezoekers willen wij de mogelijkheid bieden om hun gezondheid te laten testen,  b.v.  bloeddruk, cholesterol, BMI, glucose etc. of kennis te laten maken met de mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. Ideeën hierover horen wij graag. Voor de organisaties is het ook een mooie gelegenheid om zichzelf en de diensten te promoten.

Mee doen?

Wilt u mee doen? Dan vernemen wij graag van u wat u de doelgroep kunt bieden op deze dag en wat u nodig heeft om dit te realiseren.

U kunt zich tot uiterlijk 23 mei aanmelden door een email te sturen naar Marion Fakkeldij van Welzijn Leusden, email: m.fakkeldij@welzijnleusden.nl.

De buurtsportcoaches van Welzijn Leusden en SRO hopen u te ontmoeten op zaterdag 14 juni!

WelzijnLeusden_500

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.