standpunt van Leusden over Kinderpardon?

Onderstaande brief is bijna 2 weken geleden aan de burgemeester en wethouders gestuurd. Tot op heden heeft SVVL geen antwoord gehad. Het college heeft toch wel een standpunt?

Aan het college van burgemeester en wethouders van Leusden.

Datum:  8 mei 2014

Betreft: Kinderpardon

Geacht college,

Wij vragen uw aandacht voor de uitspraken over het kinderpardon door de Kinderombudsman en de oproep van het LOGO.

De Bunnikse burgemeester Ostendorp heeft onlangs de burgemeesters van de Nederlandse gemeenten verzocht te oproep te ondertekenen om meer kinderen in aanmerking voor het kinderpardon te laten komen. De oproep staat op de site van het   Landelijk Overleg inzake Opvang -en terugkeerbeleid (LOGO).

Ruim 75 burgemeesters hebben die oproep inmiddels ondertekend. Onder hen zijn de burgemeesters van Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen , Den Bosch en Heerlen en Amersfoort. Zij zijn lid van diverse politieke partijen. Tevens heeft het VNG haar standpunt op haar website gecommuniceerd.

Het kinderpardon is in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld komen hiervoor in aanmerking. Om te kunnen blijven moesten die kinderen al die jaren onder toezicht van het Rijk hebben gestaan. Kinderen die een tijdje onder toezicht van de gemeente stonden, zijn afgewezen. Kinderombudsman Marc Dullaert noemde dat gisteren idioot. Deze kinderen (tussen 100 en 120 in aantal) waren gewoon op school, ingeschreven en gaan naar sportclubs e.d. Zij waren dus wel degelijk in het zicht van de overheid aldus de kinderombudsman.

Naar aanleiding van het bovenstaande verzoekt Stichting Steunfonds Vluchtelingen Leusden (SSVL) u dringend de oproep mede te ondertekenen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Sjef Kemps

voorzitter SSVL

Stichting Steunfonds Vluchtelingen Leusden

Contact opnemen met SSVL

kinderpardon

Edit: Twitter 16 mei 2014

Via Twitter kwam bij ons volgend bericht binnen:

Fair Kinderpardon ‏@OnsKinderpardon

@VoorLeusden Leusden heeft voor een #EerlijkKinderpardon getekend waarvoor dank.

Aangezien het sociale karakter van onze gemeente, verbaasd ons dat niet!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.