Voor ouderen

Speciaal voor ouderen

Wist u dat er veel voor ouderen word georganiseerd in Leusden?

Welzijn Leusden heeft een aantal bezigheden waar u als oudere Leusdenaar aan mee kunt doen.


Biljarten

Door de week is er biljarten in ’t Binnenhuys op de volgende tijdstippen:

Maandag 13.30 – 16.00 uur
Dinsdag 9.00 – 11.30 uur (les), 13.30 – 16.00 uur
Woensdag 9.00 – 11.30 uur (les)
Donderdag 9.00 – 11.30 uur
Vrijdag 9.00 – 11.30 uur

Meer informatie?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220

biljart


Bridge

Bridge is een boeiend kaartspel. U speelt samen met een partner tegen twee tegenstanders. Elk spel probeert u samen meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doet u door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel.
Iedere maandagmorgen, woensdag- en vrijdagmiddag kan men bridgen in de Til, en op donderdagmiddag is er Bridge in Antares, Maximaplein 7 in Leusden. Deze bridgedagen worden goed bezocht en daarom zijn de inloopmogelijkheden beperkt.

Meer informatie?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220.


Cultuurgeschiedenis

Thema van deze cursus is Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Men is het er in het algemeen over eens, dat de “KLassieke Oudheid” de basis is van onze eigen beschaving. Daarbij verstaat men onder “Klassieke Oudheid” de op- en ondergang van achtereenvolgens de Griekse Beschaving en het Romeinse Rijk. Meer over dit onderwerp biedt deze cursus in zes lessen.

Meer informatie?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220.


Klaverjassen

Klaverjassen is een kaartspel dat wordt gespeeld door vier personen in twee paren. De twee tegenover elkaar zittende personen vormen een team. De nadruk ligt op speelplezier en gezelligheid, er wordt niet gespeeld met het mes op tafel. Elke donderdagmiddag wordt er geklaverjast in Antares, Maximaplein 7 in Leusden.

Meer informatie?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220

kaarten


Mensendieck

Bewegen is voor iedereen goed maar als u ouder wordt is het nog belangrijker de spieren soepel te houden. Bij Mensendieck krijgen alle spiergroepen aandacht en ook het reactievermogen wordt aangesproken tijdens de oefeningen. Voor mensen die wat moeilijker lopen en bewegen is er een speciale les op de stoel. Elke woensdagochtend is er Mensendieck in Antares, Maximaplein 7 in Leusden. Kosten € 12,- per maand.

Meer informatie?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220.


Aqua fit

Iedere maandag en donderdagmorgen zijn er verschillende zwemgroepen. In het water worden, onder begeleiding van een ervaren docent, oefeningen gedaan. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te ondersteunen.

Meer informatie?
Vul onderstaand formulier in of neem contact op via 033 – 43 43 220.


Levensverhalen/levensboeken

Een levensboek vertelt een uniek persoonlijk verhaal. Waardevol voor volgende generaties en waardevol voor de hoofdpersoon zelf. Maar ook waardevol voor de vrijwilliger die het verhaal komt optekenen en zo een bijzondere kijk in iemands leven krijgt.

Wat houdt het project in?
Ouderen (75+-ers) vertellen thuis in een aantal gesprekken hun levensverhaal aan een daartoe opgeleide vrijwilliger. Deze tekent de verhalen op en samen met eventuele foto’s wordt hier een boekwerk van gemaakt. De vrijwilliger wordt door Welzijn Leusden opgeleid om met de methode “Mijn leven in Kaart” aan de slag te gaan. De oudere bepaalt wat hij/zij vertelt. Het wordt een eigen boek. Het is ook een fijne ervaring om je levensverhaal met iemand te delen. Christine van Monsjou, projectleider en ouderenadviseur selecteert de vrijwilligers en matcht deze met de ouderen, die zich aanmelden. Tussen beiden moet een klik ontstaan om samen een fijne tijd te hebben.

Inmiddels zijn 12 enthousiaste vrijwilligers na een training aan de slag gegaan met de methode “Mijn leven in kaart.” Elke vrijwilliger voert 8 – 10 gesprekken met een oudere, met aandacht voor zijn of haar verhalen, avonturen en belevenissen. De vrijwilliger maakt hier een boekje van, bij voorkeur met beeldmateriaal. Draaiboek: Download het pdf-bestand van dit draaiboek (PDF).

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in het Levensboek (PDF) van Piet.


Uitstapjes 50 plusbus

Gedurende het jaar worden er verschillende uitstapjes georganiseerd met de 50-PlusBus. Voor meer informatie over de 50-PlusBus, klik hier.

Voorbeelden van uitstapjes zijn een bezoekje aan het Dierenpark, Kasteel Groeneveld of een tocht over de Veluwe. Soms rijdt de bus naar plaatsen in de buurt om daar te kunnen winkelen.
Folder aanvragen?
Mail of neem contact op via 033 – 43 43 220

50plusbus


 

180welzijnleusdenMeer informatie op Welzijn Leusden

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.