heb ik dan dementie?

Mijn geheugen laat me in de steek…

heb ik dan dementie?

Steeds meer mensen krijgen er mee te maken. De één heeft dementie. Een ander zorgt voor iemand met dementie of kent iemand in zijn omgeving die hieraan lijdt. Buurtzorg Leusden en DementieD organiseren op 2 september een informatiebijeenkomst over vergeetachtigheid en dementie. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Aanleiding

De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie (dus ook het aantal mantelzorgers, die zorgen voor iemand met dementie) sterk toe. In de gemeente Leusden zal de komende 15 jaar het aantal mensen met dementie verdubbeld zijn (bron: Alzheimer NL). Dementie brengt vaak vragen met zich mee. Als u erachter komt, dat u vergeetachtig wordt, hoeft u zich niet meteen zorgen te maken. Maar wat is normale vergeetachtigheid? Wanneer kan er sprake zijn van dementie? Hoe ga ik, maar ook mijn partner, om met dementie? Welke ondersteuning is voorhanden?

Informatiebijeenkomst

Om een antwoord te krijgen op bovenstaande vragen hebben Buurtzorg Leusden en DementieD besloten een informatiebijeenkomst te organiseren. Tijdens deze morgen vertellen deskundigen op het gebied van dementie, een fysiotherapeut, een verpleegkundige en een casemanager dementie, u meer over dementie. Er is natuurlijk ook ruimte voor het stellen van vragen.

Locatie en tijd

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 2 september 2014 van 10 tot 11.30 uur in het wijkcentrum van Antares, Maximaplein 7 in Leusden-Zuid/Tabaksteeg.

De toegang is gratis. Even voor 10 uur staat een kopje koffie of thee klaar.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom is aanmelden wenselijk via de mail: groepinfo@gmail.com of via 06-20899818.

dement

 

Deze bijeenkomst is de tweede in een serie van vijf.

Thema’s, die in de overige bijeenkomsten behandeld gaan worden, zijn:

 Medicatiesystemen – Woensdag 15 oktober 2014 – ’t Binnenhuys
Hulpmiddelen – Dinsdag 25 november 2014 – Marcuskerk
Bewegen/ Valpreventie – Vrijdag 30 januari 2015 – Theater De Tuin

buurtzorg_team_leusdenDementieD

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.