Cursuscarrousel voor vrijwilligers

Cursuscarrousel voor vrijwilligers bij Welzijn Leusden

Effectief vergaderen, Hoe bespreek ik de financiën van een cliënt, Hoe maak ik een businessplan voor mijn vereniging of Leren brainstormen : Vier gevarieerde workshops voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit of actief in de gemeente Leusden.

Om  vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in de gemeente Leusden goed toe te rusten organiseert Welzijn Leusden op maandagavond 13 oktober van 19.15 tot 22.00 uur een vrijwilligers-cursuscarrousel. Locatie: Welzijn Leusden, Larikslaan 2 in Leusden.

kennis

Effectief vergaderen

Vergaderingen zijn nuttig voor elke organisatie. Maar mogelijk baalt u er ook soms van dat het zo lang duurt, dat mensen weer afwijken van het onderwerp of dat men door elkaar heen praat. Dan hebben wij de workshop  “Effectief vergaderen” voor u. Deze cursus wordt u aangeboden door Woningstichting Leusden.

Brainstormsessie

Daarnaast heeft Welzijn Leusden een cursus gericht op het organiseren van een ”Brainstormsessie” op het programma, zodat u uw leden op een goede manier kunt betrekken bij zaken en processen die spelen binnen de vereniging. Deze cursus wordt u aangeboden door Werkcollectief Eemland.

Business Plan

“Business Plan voor non-profit organisaties van Levensbelang”; een workshop waarbij niet alleen de parallellen worden gelegd tussen non-profit organisaties en commercieel ondernemerschap, maar ook de sleutels voor succes concreet worden behandeld. In vogelvlucht door goede en slechte voorbeelden, worden verschillende organisaties onder de loep genomen. In hoeverre het commercieel ondernemerschap van evident belang is om ideologische of culturele doelstellingen te verwezenlijken, wordt door Tom Wildenburg van bureau Graphic uiteengezet.

financiën bespreekbaar

Als vrijwilliger komt u soms bij mensen thuis en ziet u veel van iemands persoonlijke leven. Soms hebben er veranderingen plaatsgevonden in iemands leven, die voor hem/ haar ook financiële gevolgen hebben, maar hoe herkent u  financiële problemen, wat kunt u hiermee doen en/of hoe bespreekt u dit? Tijdens de cursus “Hoe maak je financiën bespreekbaar?” leert u hoe u financiële problemen kunt herkennen en krijgt u handvatten om dit eventueel bespreekbaar te maken. Tevens krijgt u wat algemene kennis over het hebben van schulden en de verschillende manieren om deze op te lossen.

Opgeven

De cursussen duren ieder een uur zodat u daarna door kunt draaien naar een volgende cursus. U kunt zich opgeven voor twee cursussen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 8 oktober 2014 door een mail te sturen naar één van onderstaande mailadressen. Informatie over een cursus of het carrousel kunt u krijgen bij Edwin Korenberg, sportconsulent of Nancy Hooijer, vrijwilligersconsulent Welzijn Leusden
T; 033 4343220 of via e.korenberg@welzijnleusden.nl  of n.hooyer@welzijnleusden.nl.
Bekijk ook onze website www.welzijnleusden.nl voor meer informatie.

WelzijnLeusden_500

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.