Eetavonturen met foto’s

Eetavonturen met andere culturen!

Zoals iedere maand beleefden we ook deze september weer een heel smakelijk eetavontuur.

Op onze locatie De Til, was er weer een heel gemengd gezelschap om deze kookworkshop mee te maken. Deze keer was het hoofdgerecht een Vietnamees gerecht. Onze amateur kok had een favoriet gerecht uit haar land bedacht om deze avond te koken. Om met elkaar te genieten van eten uit allerlei culturen dragen de bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Steunfonds vluchtelingen Leusden ook hun steentje bij aan deze maandelijkse activiteit.

Een Hollands voorgerecht en nagerecht worden door hen bedacht en uitgevoerd. De gasten helpen mee als ze daar zin in hebben. Ook tafels dekken lichtjes neer zetten, borden halen, afruimen, groente snijden. We doen het met elkaar.

Behalve mensen uit landen als Afghanistan, Armenië, Tunesië, Erithrea, Vietnam, schuiven ook veel ouderen uit Leusden aan bij deze eetavonturen. Voor weinig geld zo heerlijk eten wordt enorm gewaardeerd. Een zaal gevuld zien met zo’n 35 of 40 mensen geeft ook alle kansen om mensen uit diverse culturen te ontmoeten! Daarom ook volgende maand weer een kans om een andere kok aan het werk te zien om Indonesisch eten klaar te maken. De ONTMOETING staat voor SSVL hierbij centraal.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.