waardepunten voor de Voedselbank

Lions spaart Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank

De gehele maand december zamelt Lions Club Amersfoort Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank. Op verschillende punten in de regio Amersfoort kunnen de mensen hun waardepunten inleveren. Na afloop van de actieperiode worden alle punten bij Douwe Egberts aangeboden, die er minimaal 15% aan toevoegt en vervolgens pakken koffie voor terug geeft. De koffie wordt in februari aangeboden bij de Voedselbank.

lionsvoorvoedselbank

Punten voor koffie

De actie maakt deel uit van een landelijke initiatief van Lions Nederland. Sinds 2012 werken Lions en Douwe Egberts samen om de Voedselbanken op deze manier te steunen. Deze hulporganisatie heeft het de laatste jaren door de crisis steeds moeilijker.
Vorig jaar werden er maar liefst 42 miljoen punten opgehaald, wat resulteerde in 100.000 pakken koffie voor de Voedselbank. En er liggen in Nederland nog miljoenen waardepunten te wachten op een mooie bestemming.

Koffie is zeldzaam

De Voedselbank is erg blij met de actie van Lions en Douwe Egberts. In Amersfoort en omgeving zijn momenteel 420 gezinnen aangesloten bij de Voedselbank. Koffie is een waardevol en geliefd artikel, maar vanwege de lange houdbaarheid wordt het maar zelden bij de Voedselbanken aangeboden. Daarnaast hoeft de Voedselbank zelf er niets voor te doen. Douwe Egberst verzorgt de distributie en de Lions zelf steken wel vaker hun handen uit de mouwen bij de hulporganisatie.

Inzamelpunten

Bij alle filialen van Albert Heijn, Bruna en Primera staan speciale inzameldozen. Ook in het Meander Medisch Centrum en bij Bakkerij Van der Meer kunnen waardepunten worden ingeleverd. Meer informatie over de actie is te vinden op www.lionsamersfoort.nl en de landelijke website www.lionshelpen.nl. Waardepunten kunnen ook per post worden verzonden, naar Postbus 151, 2270 AD in Voorburg.

door Nick Smeenk

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden