Oproep aan Kamer PGB

Vereenvoudig het pgb-systeem

door iederin

Aan de vooravond van het debat over het pgb hebben Per Saldo en Ieder(in) nog een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Daarin bevestigen we dat er inderdaad vorderingen zijn gemaakt bij het uitbetalen, maar dat het zeker niet zo is dat alle problemen inmiddels zijn verholpen.

Zo wordt er bijvoorbeeld niet uitbetaald als de declaraties volgens de SVB niet correct zijn. De betrokken mensen krijgen hierover echter niets te horen. Per Saldo en Ieder(in) vinden dat de SVB in dit soort gevallen zelf contact op moet nemen met de budgethouder om het probleem op te lossen.

In de brief dringen we verder aan op vereenvoudiging van het systeem. Het is nu zo ingewikkeld dat het fouten uitlokt. Het trekkingsrecht is alleen houdbaar als het echt gebruiksvriendelijk en goed uitvoerbaar wordt. rolstoel in zee

Communicatie
Een punt van zorg blijft ook de communicatie van de SVB. De klantvriendelijkheid en het kennisniveau van de medewerkers moet beter. Verder is het callcenter van de SVB vaak niet in staat om budgethouders meteen te helpen bij het doorvoeren van correcties, bijvoorbeeld na een foute betaling.

Hier kunt u de brief downloaden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.