Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining voor senioren

Deelname is GRATIS

Komt u wel eens in situaties waarin u zich niet veilig voelt?
Wilt u zich graag veiliger voelen?
Doe dan mee met ‘Stay Cool Under Pressure’

Iedereen kan aan de training mee doen (sportief of minder sportief ). Er wordt gewerkt met oefeningen en rollenspellen maar ook de eigen situaties van de deelnemers worden behandeld. Er wordt geoefend met lastige situaties als:

 • hoe ga ik om met een opdringerige verkoper aan de deur
 • hoe kan ik veilig pinnen
 • hoe kan ik veilig langs een (bedreigende) groep jongeren lopen
 • hoe ga ik om met een voordringer bij de supermarkt
 • hoe kan ik ‘nee’ zeggen zonder de ander te kwetsen
 • hoe kan ik duidelijk maken wat ik wel graag wil
 • hoe kan ik mij veiliger voelen in mijn huis of op straat
 • Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen (grenzen stellen)

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Houding, uitstraling en lichaamstaal, ademhaling en stemgebruik
 • Grenzen voelen en stellen, o.a. in confronterende situaties
 • Oriëntatie in de ruimte, bijvoorbeeld als het ergens heel druk is
 • Inschatten van situaties en keuzes maken
 • Leren kennen van kwetsbare plekken op het lichaam
 • Enkele fysieke technieken, zoals bevrijdingstechnieken en valtechnieken
 • Ontdekken en versterken van je eigen mogelijkheden, als vrouw of man
 • Uitwisselen van ervaringen

Weerbaarheidstraining senioren

De weerbaarheidstraining: Stay Cool Under Pressure bestaat uit twee dagdelen en wordt verzorgd door NIVM. De training vindt plaats op 8 en 15 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur en wordt gegeven in ‘t Binnenhuys, De Meent 4 in Leusden. U kunt zich direct opgeven bij de consulent op deze informatiemarkt of door een mail te sturen naar n.hooijer@larikslaan2.nl of bel naar Larikslaan2 033 3034444 en vraag naar Nancy Hooijer.

NIVM

 larikslaan2

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.