Zorgmiddelen nieuw en gebruikt

Bieb Achterveld zorgmiddelen

De verhuizing van Middelkoop Zorghulpmiddelen verliep veel vlotter dan eigenaar Johan Middelkoop had verwacht. Maar hij ging dan ook van klein behuisd naar ruim behuisd. En dat biedt veel mogelijkheden.

Middelkoop

Johan Middelkoop (53) startte nu zo’n twee jaar geleden zijn bedrijf voor in- en verkoop van zorghulpmiddelen. Hij kwam terecht in De Glind in het gebouw van de inmiddels ter zielen gegane voetbalvereniging. Maar dat bood al snel te weinig ruimte. De zoektocht naar nieuwe ruimte eindigde in het voormalige bibliotheekgebouw in Achterveld. De commotie over een dreigende sloop van het pand bracht Johan Middelkoop na overleg met de gemeente Leusden een prima oplossing. Voorlopig voor een jaar. Inmiddels staat het gebouw vol met zorghulpmiddelen. Producten die Middelkoop eigenhandig inkoopt. Soms uit een inboedel maar ook gewoon bij een inruil voor een betere oplossing. Want, zo legt Johan midden in zijn showroom uit: “Ik zoek altijd naar de beste oplossing voor de mensen.” Dat betekent dat hij een hulpmiddel soms inkoopt van een klant en iets anders aanbiedt. “Hulpmiddelen brengen meer zelfstandigheid en zijn onmisbaar in de toekomst,” benadrukt Middelkoop. Hij doelt daarmee op alle ouderen die steeds langer zelfstandig blijven wonen.

MiddelKoop

Repareert zelf

Middelkoop is een no-nonse man. Hij repareert zelf zorghulpmiddelen. De ruimte van de voormalige peuterspeelzaal in hetzelfde pand dient nu als werkplaats. Gebruikte producten krijgen daar weer, als dat mogelijk is, een tweede leven. Maar het biedt ook de mogelijkheid een voorbijganger snel van dienst te zijn. Middelkoop: “Terwijl men even naar Gezondheidscentrum De Heelkom is, kan ik ondertussen een rollator repareren.”

Middelkoop

Weet hoe het werkt

Johan Middelkoop weet ook, zo blijkt tijdens ons gesprek, bijzonder goed de weg in de zorg. Met zijn vrouw en kinderen bood hij jaren lang aan verschillende pleegkinderen, toen hij in De Glind woonde, een veilige plek om op te groeien. Hij kijkt met veel genoegen terug op die tijd en ziet de ervaring als een waardevolle bagage. “Je ontdekt bovendien dat je de tijd voor mensen moet nemen. Dat geeft vertrouwen maar levert ook inzicht op d

at je nodig hebt om mensen te helpen.” Middelkoop weet hoe het werkt in de zorg maar maakt met zijn uitspraak ook duidelijk dat de beste hulp van mens tot mens geboden wordt.

2015-11-14 13.14.06

 

Niet alleen voor ouderen

De zorghulpmiddelen zijn niet alleen voor ouderen bedoeld. Ook al denkt Middelkoop met zijn plek in Achterveld wel dichter bij zijn doelgroep te zitten dan in jeugddorp De Glind.

Origineel bericht: Leusderkrant.nl
door: Arnoud J Spaaij

http://www.zorghulpmiddelen.nu/

Zorgmiddelen.nu

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.