eigen risico in zorg moet naar nul

Boete op ziek zijn

Het eigen risico in de zorg moet worden afgeschaft. Althans, als het aan  SP-leider Emile Roemer ligt. In het tv-programma WNL op Zondag liet hij weten het eigen risico volledig naar nul te willen.

Volgens Roemer is het een ‘boete op ziek zijn’ die niets te maken heeft met solidariteit. Het eigen risico is nu veel te hoog, vindt de politicus. Het afbouwen van het eigen risico zou wat hem betreft niet in één keer hoeven, maar stapsgewijs.

Inkomensafhankelijk

Ook wil hij de zorgpremie inkomensafhankelijk willen maken. Hiermee wil hij af van de macht die zorgverzekeraars op dit moment over de premie hebben. „Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt.” Roemer pleit daarom voor één publieke zorgvoorziening voor alle Nederlanders. De zorgpremie zou dan inkomensafhankelijk worden. Volgens de SP-leider zou dat betekenen dat ,,70 procent van de mensen erop vooruit gaat, en daar is niets mis mee”, aldus Roemer.

Formatie

Zorg wordt een belangrijk thema in de verkiezingscampagne van de SP, liet Roemer weten. Mocht de SP meedoen aan de formatie van een nieuw kabinet, dan wordt het een breekpunt. Gebeurt er niets aan het zorgstelsel, dan stapt de SP niet in een kabinet, aldus Roemer.

origineel bericht: http://www.metronieuws.nl/

Emile Roemer

Facebook: Partij voor de gehandicapten schrijft:

Helemaal mee eens!!

Heel veel gehandicapten worden nu verplicht voor de keuze gezet: Of betalen of geen hulpmiddel meer! Maar gehandicapt zijn is geen luxe waar je voor kiest! Als we in Nederland pretenderen een sociaal land te zijn dan zouden gehandicapten dergelijke keuzes niet moeten hoeven maken!

Gehandicapt zijn is verdomme geen hobby!!

https://www.facebook.com/PartijVoorGehandicapten/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.