Mensen ervaren de eigen bijdrage als boete voor hun handicap

Boete voor handicap

“Mensen ervaren de eigen bijdrage als boete voor hun handicap.” Dat zei Illya Soffer in  Nieuwsuur. Het tv-programma besteedde uitgebreid aandacht aan het onderzoek van Ieder(in) en Binnenlands Bestuur naar de eigen bijdragen.

Uit het onderzoek bleek dat veel mensen zorg mijden door de hoge eigen bijdragen die gemeenten vragen. Nieuwsuur liet een echtpaar aan het woord waarvan de vrouw hersenletsel heeft. Zij kon niet meer naar de dagbesteding vanwege de hoge kosten. Haar man stond er nu helemaal alleen voor.

In het programma wezen veel politici erop dat vooral middeninkomens hard getroffen worden door de eigen bijdragen. Zij vallen buiten alle compensatieregelingen. Renske Leijten van de SP heeft inmiddels een Kamerdebat over het onderzoek aangevraagd.

Ga hier naar de uitzending.

ieder(in)

iederin

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.