Medewerker Wonen, Mobiliteit en Toegankelijkheid gezocht

De SMBL (Stichting Maatschappelijke Belangen Leusden) zoekt een vrijwilliger voor de werkgroep Wonen, Mobiliteit en Toegankelijkheid (WMT). De werkgroep ondersteunt het beleid van de SMBL t.a.v. het wonen, reizen en gebruik van openbare voorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking.  Zo heeft b.v. momenteel  de nieuwbouw in de Biezenkamp en het nieuwe gemeentehuis de aandacht van de werkgroep en komen we in actie voor behoud van de buslijnen in Leusden.

Openbaar vervoer

Het is de bedoeling dat de nieuwe vrijwilliger zich in het bijzonder bezighoudt met mobiliteit. Een veelomvattend begrip waarbij we ons vooral richten op het openbaar vervoer. Omdat veel mensen een lichamelijke beperking kunnen hebben, wordt samen gewerkt met andere organisaties die dezelfde belangen behartigen. Binnen de SMBL zijn dat de SOL en de DUWgroep en meer regionaal is dat b.v. het ROCOV (Reizigers Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer).

Het is daarom de bedoeling dat de nieuwe vrijwilliger ook het lidmaatschap van de ROCOV werkgroepen Regiotaxi en Amersfoort over neemt en de ontwikkelingen daarin volgt.

rolstoelvervoer

Interesse?  Neem contact op met de huidige vrijwilliger

Hans Wallert 033 – 494 3731, wallert.hans675@gmail.com
of de SMBL-portefeuillehouder Anne van den Dool 033 – 494 6006, anne@vandendoolnet.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.