Omgaan met verlies

Lezing “omgaan met verlies”

De KBO Activiteitencommissie afdeling Leusden-Achterveld gaat een reeks van voorlichtingen organiseren rondom het thema ‘Omgaan met verlies’.

De Unie KBO heeft een prachtige brochure samengesteld over ‘Omgaan met verlies’. Deze brochure is een handreiking die helpt bij het zoeken en vinden van uw eigen manier van afscheid nemen en rouw verwerken. Het overkomt ieder mens: afscheid moeten nemen van mensen die je dierbaar zijn. Elk afscheid is verdrietig en intensief. Een brochure kan dat niet veranderen, maar het kan wel informatie geven over omgaan met dit ingrijpende verlies.

verdriet

Thema vergankelijkheid

De Franse schrijver, filosoof en politicus Michel de Montaigne (1533 -1592) schrijft zijn leven lang veel over het thema vergankelijkheid. ‘De dag van je geboorte’, schrijft hij bijvoorbeeld, ‘is net zo goed de eerste stap op weg naar de dood als naar het leven. Tijdens het leven ben je stervende.’ Met dat inzicht staart hij zich niet blind op de dood, maar koestert hij het -onherhaalbare nu- waarin ieder mensenleven zich afspeelt. Al mediterend wil hij zijn doodsangst temmen, waar en wanneer de dood hem ook treft. ‘Wie de mensen leert hoe ze sterven moeten’, meent hij, ‘leert hun te leven! […] Als je hebt ingezien dat het leven verliezen niet erg is, kan het leven je niets ergs meer brengen.’

Geestelijk adviseur bij het bestuur KBO

Mevrouw Marga Burger-Jongen, geestelijk adviseur bij het bestuur KBO provincie Utrecht, werkzaam bij het Seniorenpastoraat en als geestelijk verzorger in een wooncentrum voor ouderen, zal deze ochtend leiden. Aan de hand van de KBO brochure ‘Omgaan met verlies’ wordt stilgestaan bij verschillende aspecten die daarin naar voren komen. Na afloop ligt deze brochure voor u klaar.

donderdagochtend 20 oktober

U bent van harte welkom op donderdagochtend 20 oktober

van 10:00 – 12:00 uur
De Kom, Hamersveldseweg 52 (naast de St. Jozefkerk)
de zaal is open vanaf 09:30 uur.

U kunt zich vanaf 3 t/m 17 oktober op werkdagen telefonisch opgeven tussen 19:00 – 20:00 uur bij mevrouw Truus Schüssler,

telefoon: 033 – 258 61 41. Of u kunt een e-mail sturen met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en wel/geen KBO lid: activiteiten.kbola@gmail.com

               

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.