Honing van Imkerij De Vallei voor Voedselbank Leusden

Vrijdag jongstleden bezochten George Hilwig en zijn vrouw Tessa de Voedselbank Leusden. Zij brachten 50 potjes bloemenhoning mee.
Made in Leusden!

George Hilwig is imker. Hij houdt  sinds 2007 de Imkerij en sinds 2015 onder de naam Imkerij De Vallei. Zijn kasten staan bij de Liniedijk en daarnaast heeft hij er ook nog enkele in de Vlinder- en bijentuin aan het Vlinderpad. In totaal heeft De Vallei twaalf bijenvolken. Een volwassen bijenvolk telt ongeveer 50.000 bijen. Die produceren honing vanzelfsprekend. Voor De Vallei betekent dat jaarlijks ongeveer 70 tot 80 kilo. Voor George is de honing eigenlijk ‘bijzaak’; zijn doel is vooral het kweken van koninginnen. Elk bijenvolk heeft één koningin, dus een nieuwe koningin is een nieuw volk.

imkerij de vallei voedselbank Leusden

De honing onderscheidt zich natuurlijk wel van de massaproductie-honing die in het schap staat. Geen toevoegingen en ambachtelijk op de juiste temperatuur bereid waardoor de waardevolle en gezonde ingrediënten niet zijn aangetast. En natuurlijk is de Leusdense natuur de grondstof!

George en zijn queen Tessa vinden vanuit hun sociaal hart dat ook de minder bedeelden wel eens mogen genieten van eerlijke honing uit eigen streek.

imkerij de vallei voedselbank Leusden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden