Syntus definitief nieuwe vervoerder

Ondanks alle protesten over de nieuwe bus routes in (onder andere) Leusden, is Syntus definitief de nieuwe vervoerder in de provincie Utrecht.
Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft nu ook het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Vanaf 11 december 2016 is er een volledig nieuwe dienstregeling.

In het persbericht van Syntus

Volgens Cees Anker, algemeen directeur van Syntus, worden er slimme en snelle routes gereden met de schoonst mogelijke bussen.Op 14 november jl. presenteerden de provincie Utrecht en Syntus op www.syntusutrecht.nl de volledig vernieuwde dienstregeling voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Met méér en beter openbaar vervoer voor méér reizigers.

Lees het hele persbericht hieronder

De ambitie van Syntus is prijzenswaardig. De tijd zal moeten leren of er inderdaad meer reizigers worden vervoerd. 88% van de ondervraagde Leusdenaren geeft immers aan dat zij minder of helemaal geen gebruik van de bus gaan maken. Vooral mensen met een beperking worden door de nieuwe routes geraakt. 

Als we de uitslag van onze enquête erbij pakken, zien we dat 44% van de mensen met een beperking meer thuis zullen / moeten blijven. (zie ook  http://voorleusden.nl/2016/08/buslijnen-met-beperkingen/)

Leusdense initiatieven

Gelukkig zijn er initiatieven die de nadelige gevolgen voor de Leusdenaren proberen te beperken. Zo is SociaalPleinLeusden (larikslaan2) op zoek naar vrijwillige chauffeurs. http://voorleusden.nl/2016/11/chauffeurs-gezocht/

bushalte Leusden

Het persbericht

Utrecht/Deventer,

 Syntus definitief de nieuwe vervoerder in provincie Utrecht

Vanaf 11 december 2016 rijdt Syntus een volledig vernieuwde dienstregeling

De concessie voor het streekvervoer provincie Utrecht en stadsvervoer in Amersfoort is definitief gegund aan Syntus. Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft vandaag het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Met deze uitspraak komt er voor de reizigers een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over dit besluit. We kunnen nu echt van start gaan met het openbaar vervoer in de provincie Utrecht”, aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus.

 “De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor deze nieuwe concessie. Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst, onze reizigers en onze toekomstige medewerkers. Graag leveren we vanaf 11 december een waardevolle bijdrage door onze reizigers op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming te laten bereiken. Of het nu gaat om werken, studeren, recreëren of ontmoeten. Dat verwachten onze reizigers en daarvoor doen wij ongewoon goed ons best”, zegt Anker.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit): “Ik ben positief gestemd over de start van Syntus. De reizigers en chauffeurs weten nu waar zij aan toe zijn. Syntus is een vervoerder met ambities. Dat spreekt ons enorm aan. Bereikbare kernen, veilig en schoon openbaar vervoer zijn belangrijke uitgangspunten in deze concessie.  Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit waar gaat maken in de provincie Utrecht.”

Vervoer vanuit het hart

Centraal in alle communicatie-uitingen van Syntus Utrecht staat ‘Het Hart’. Het hart staat symbool voor de gezonde regio, een doelstelling die de Provincie Utrecht actief nastreeft. Het hart staat ook symbool voor het verkeersknooppunt dat Utrecht vormt: het verkeershart van Nederland. En het hart staat symbool voor de passie van Syntus Utrecht: “Wij zijn gepassioneerd over mobiliteit, we willen het beter maken. Voor onze gasten en voor onszelf”, licht Cees Anker toe. “We zijn bedreven in het bedenken van slimme en snelle routes, rijden met de schoonst mogelijke bussen en luisteren goed naar de wensen van onze klanten. We geven om de mensen en de natuur in het hart van Nederland. We willen een waardevolle bijdrage leveren. Wij brengen je prettig naar je werk of naar school, comfortabel naar de stad en veilig weer naar huis.”

Nieuwe dienstregeling

Op 14 november jl. presenteerden de provincie Utrecht en Syntus op www.syntusutrecht.nl de volledig vernieuwde dienstregeling voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Met méér en beter openbaar vervoer voor méér reizigers. Op 21 november lanceert Syntus een nieuwe website, met daarop een handige interactieve reisplanner waarmee reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden, inclusief een opgave van alle haltes.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.