Afsluiting Eet-avonturen 2016

Het laatste van de Eet-avonturen met andere Culturen van 2016

Zoals ieder jaar, sloten we weer af met een multicultureel diner in De Til. Dit keer op maandag 19 december. 

Mensen uit Afghanistan, Iran, Irak, Syrië, Tunesië, Vietnam, die eerder in 2016 gekookt hadden voor een van onze eet-avonturen, zorgden elk voor een gerecht uit hun land van herkomst. De meesten hadden thuis al een en ander voorbereid en konden het in de keuken van De Til afmaken. Het buffet met de gerechten zag er prachtig uit. De vaste groep vrijwilligers onder leiding van Arienne Bosveld had voor een feestelijk ingerichte eetzaal gezorgd. Ook had de groep een tafelschikking geregeld door voor iedere gast een kleine attentie op naam naast de borden te leggen. Zo kwamen de gasten gedurende het voorgerecht in contact met andere gasten die zij niet kenden en dat gaf een geanimeerde sfeer. Sommigen bleven bij het hoofdgerecht op dezelfde plaats, anderen gingen naar een andere tafel.

Met de koks en de vrijwilligers erbij gerekend konden maar liefst 67 mensen in een gezellige sfeer genieten van de gerechten uit verschillende landen. Weliswaar hadden we niet durven hopen op zo’n enorme opkomst, maar gelukkig was er voldoende zodat niemand hongerig huiswaarts keerde. De afwas was wel een pittige klus voor de vrijwilligers, maar met vereende krachten en dankzij de nieuwe vaatwasser werd de vaat weer schoon in de kast gezet. 

 

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Samenlevingsinitiatieven. Zij hebben ons een bedrag toegekend waardoor wij er een bijzonder gezellige, lekkere en multiculturele avond van hebben kunnen maken.

Fonds Samenlevingsinitiatieven

 

In 2017 zullen we als “Stichting Gastvrij Leusden” maandelijks weer een eet-avontuur verzorgen. Telkens met de focus op een land waar we samen de eetcultuur van mogen beleven.

Ook geïnteresseerd om eens een eet-avontuur aan te gaan? Hou dan de website VoorLeusden goed in de gaten en meld je tijdig aan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.