Ouderen moeten verder lopen om bij de bushalte te komen

Het nieuwe busvervoer in Leusden houdt de gemoederen behoorlijk bezig.

Ook omroep MAX besteedde er aandacht aan in het programma Hallo Nederland.

Voor veel ouderen in Leusden is het ontzettend lastig. De bus, die vaak het enige vervoermiddel is, rijdt niet meer. Althans, niet in de buurt. Sinds Syntus het werk van vervoerder Connexxion heeft overgenomen, gaat er veel mis.
Veel bussen rijden niet op tijd, informatieborden blijven leeg en tot overmaat van ramp zijn er 2 lijnen helemaal geschrapt.

Nou, dit oudje is niet tevreden

Mevrouw Schneider (89) is een van de inwoners van Leusden die ernstig wordt getroffen door de nieuwe routes. Doordat haar buslijn 78 is geschrapt moet zij, in plaats van 5 minuten, nu 20 minuten lopen om bij de juiste bushalte te komen. Als alternatief kan zij mee met een buurtbus maar ook daar zijn problemen mee. Bij die bushalte staan nu geen tijden aangegeven.
De provincie heeft er wel heel erg makkelijk over gedacht. “Want als er ergens nog maar een bushalte is, dan zijn ook die oudjes wel tevreden. Nou, dit oudje is niet tevreden.” aldus mevrouw Schneider.

Elke stap pijnlijk

Mijnheer en mevrouw Saul zijn ook langer onderweg omdat lijn 77 is geschrapt. De bushalte was 10 minuten lopen. Nu zijn zij 2 keer zo lang onderweg. 20 minuten lopen is misschien voor een gezond iemand geen probleem. Maar als je iets mankeert is dat een hele opgave. Mijnheer Saul heeft 2 stukjes afgebroken schroef in zijn voet. Hierdoor is elke stap pijnlijk.
Hij voelt zich nu zeer beperkt en, zo vult zijn vrouw aan, een heleboel anderen, vooral ouderen hebben daar ook een probleem mee.

Ouderen met de bus Leusden

Bekijk de uitzending vanaf 10 minuut en 16 seconden hier. (Let op: eerst reclame)

Bekijk de uitzending vanaf het begin. (Let op: eerst reclame)

Bron: Omroep MAX Hallo Nederland uitzending van 9 januari 2017

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.