Vrijwillige Chauffeurs Larikslaan2

Vervoer nodig? Laat u rijden door een chauffeur vrijwilliger van Larikslaan2.

Maakte u gebruik van lijn 77 of 78 en heeft u door de gewijzigde buslijnen een vervoersprobleem?

Als antwoord op het wijzigen van de buslijnen biedt de gemeente Leusden in samenwerking met Larikslaan2 de mogelijkheid om u  door een vrijwilliger van Larikslaan2 met zijn of haar auto naar uw bestemming te laten rijden.

Hoe werkt het?

  • Neem minimaal 3 werkdagen van tevoren contact op met Larikslaan2.
  • Bestemmingen binnen een straal van  circa 25 km van Leusden.

Wat kost het?

  • Kosten: € 1,00 starttarief en € 0,30 per kilometer (gerekend vanaf het huis van de chauffeur naar uw bestemming).
  • Duurt uw afspraak langer dan een half uur? Dan betaalt u niet alleen uw eigen retourkosten, maar vergoedt u ook de kilometers die de chauffeur moet maken om tussentijds naar zijn eigen huis te rijden.
  • U rekent direct af met de chauffeur.

033 303 44 44 | www.sociaalplein-leusden.nl

Leusden spiegel

Vervoer via Larikslaan2

Wie rijdt u?

De chauffeurs staan als vrijwilliger ingeschreven bij Larikslaan2, zijn sociaal vaardig en beschikken over een Verklaring omtrent Gedrag (VOG), een inzittendenverzekering en een rijbewijs-B.

Wat als er geen chauffeur vrijwilliger beschikbaar is?

Larikslaan2 werkt weliswaar met een pool vrijwilligers, maar het is en blijft vrijwilligerswerk. Vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best een chauffeur voor u te regelen. Mocht het onverhoopt niet lukken dan hoort u dit uiterlijk één werkdag van tevoren.

‘De chauffeur vrijwilliger bracht me van deur tot deur. Onderweg hebben we gezellig gepraat’

Andere vervoersmogelijkheden

Bent u afhankelijk van het openbaar vervoer en is er niemand in uw omgeving die u kan rijden? Dan is er naast vervoer via Larikslaan2 een aantal alternatieven.

Buurtbus:

Mogelijk is de buurtbus een oplossing. Vanaf 11 december neemt de buurtbus een deel van lijn 77 over. Bus 509 rijdt vanaf Achterveld via Beekridder- Landjonker – Benedictijnenhoeve – Clarenburg – Burgemeester van der Postlaan naar de Noorderinslag van de Groene Zoom. Reizigers kunnen daar eventueel overstappen op lijn 17 naar Amersfoort.

Regiotaxi:

De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur voor iedereen. Het is ook mogelijk om met een rolstoel te reizen.  Begeleiders kunnen meestal gratis mee. De kosten van de Regiotaxi zijn gelijk aan het OV-tarief. Reizigers met een Wmo-indicatie en een Wmo-vervoerspas reizen met korting. De Regiotaxi rijdt dagelijks van 6:0024:00 uur, behalve op oudejaarsavond. Als u een rit wilt bestellen, doet u dat minimaal 1 uur van te voren telefonisch 0900-1122445 of via www.regiotaxieemlandheuvelrug.nl.

De Wensboom:

bemiddelt bij het vinden van hulp door vrijwilligers. Denk aan klusjes in huis, af en toe de hond uitlaten of bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis. Elke dinsdag t/m vrijdag bent u tussen 10.00 uur en 12.30 uur welkom bij de bemiddelaars tussen vraag en aanbod in de bibliotheek. Voor de dienstverlening van Stichting De Wensboom betaalt u als tegemoetkoming voor de kosten € 5,- lidmaatschapsgeld per jaar.  Kijk op: www.wensboomleusden.nl.

033 303 44 44 | www.sociaalplein-leusden.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.