16 maart: Belevingsfestival voor senioren

UNIEK IN LEUSDEN! Laat u verwonderen en verrassen tijdens het belevingsfestival voor senioren!

Voor het eerst organiseert de SOL (Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden) in samenwerking met ROC Midden Nederland een ‘Belevingsfestival voor senioren’. Deze middag vindt plaats op donderdag 16 maart in de Koningshof te Leusden. De SOL organiseert deze bijzondere middag samen met mbo-studenten met het doel dat jong en oud elkaar op een plezierige manier ontmoeten.

ouderen Leusden

Activiteiten

Bij binnenkomst maken gastvrouwen u wegwijs naar de diverse activiteiten. Studenten van het Sport College laten samen met u zien hoe u met een lichte bewegingsactiviteit de spieren en gewrichten soepel kunt houden.
Ook kunt u tijdens een leuke workshop kennismaken met Zorgrobot Zora.

Digitaal

En heeft u een probleem met uw laptop, smartphone of tablet? Neemt u die dan gerust mee naar de speciaal ingerichte Helpdesk. Studenten van het ICT College lossen die graag voor u op en leggen u ook nog eens uit hoe u met tips-en-tricks veilig kunt internetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe u ‘fishing mail’ kunt herkennen of social media veilig kunt gebruiken.

Verzorging

Studenten van het Beauty College zitten klaar om speciaal de handen te verzorgen. U kunt er terecht voor een handmassage, handpacking (is een maskertje voor de huid) en om de nagels te laten lakken. Ook staat daar een stand van Oriflame, een cosmeticalijn voor boven de veertig.

Creatief

U hoeft niet met lege handen naar huis te gaan want het College Welzijn zorgt voor een doorlopende creatieve bezigheid. U schuift aan in de kunstzinnige hoek waar u onder begeleiding van vier studenten en met materiaal dat klaarligt iets leuks en creatiefs in elkaar zet.

Foto

Tot slot is een beroepsfotograaf aanwezig, die van twaalf senioren een foto wil maken. Samen met even zoveel studenten worden deze foto’s aan elkaar gespiegeld om er een heus kaartspel van te laten maken. Ieder model krijgt gratis twee sets speelkaarten thuisgestuurd, nadat deze gereed zijn.

De dag

Bij de entree krijgt u één consumptiebon en wanneer u die inlevert voor koffie/thee of fris wacht u een heerlijke traktatie die gemaakt is door studenten van het Facility, Horeca & Travel College. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door een jonge gitarist.

Opgeven

U kunt zich opgeven van 6 t/m 15 maart op werkdagen tussen 19:00 – 20:00 uur bij:

  • Marianne (LAS) tel. 033 – 494 7138
  • Ines (KBO) tel. 033 – 494 3997
  • Marieke (PCOB) tel. 033 – 494 7884

Per mail kunt u zich aanmelden op: sol.activiteiten@gmail.com

Vermeld dan: uw naam, telefoonnummer en van welke bond u lid bent/of niet bent.

Entreekosten

  • € 5,- voor leden van één van de ouderenbonden.
  • € 7,50 voor niet leden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.