Lezing geleidehonden

Lezing over het opleiden en omgaan met geleidehonden.

Georganiseerd door KBO Leusden-Achterveld.

Nu de zomerperiode achter ons ligt, wordt u uitgenodigd voor een bijzondere lezing over het opleiden en omgaan met geleidehonden.

Als iemand met een rood-witte stok over straat loopt, weten we meestal wel dat het om een zeer slechtziend- of blind persoon gaat. Nog een stap verder is het gebruik van een geleidehond.

Een maatje van levensbelang, niet alleen voor blinden of slechtzienden, maar ook voor mensen met autisme, epilepsie, een lichamelijke handicap, Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en nog meer.
Van geboorte tot pensioen is een traject waarin de hond leert om te gaan met een bepaalde handicap en wat ervoor gedaan moet worden. O.a. helpen met een was in de machine te doen en eruit halen, een lade of kast open maken, medicijnen aangeven, gerust stellen, aanvoelen wanneer iemand een epileptische aanval krijgt, mee naar buiten gaan en aangeven wanneer een verkeerssituatie onveilig is, de weg weten, met openbaar vervoer reizen.

Labrador

Sinds de oprichting in 1935 heeft Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slecht ziende mensen en heeft daardoor veel ervaring. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor andere handicaps. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven.
Een zogenoemde ‘Ambassadeur’ komt over dit alles vertellen èn laten zien.
Er zal ook een hond meekomen.

U krijgt de gelegenheid een ‘knuffelhondje’ te kopen voor ongeveer € 7,00 –
€ 8,00. Ook ansichtkaarten, sleutelhangers en paperclips zullen te koop zijn.

Datum:Donderdag 12 oktober 2017.
Aanvangstijd: 10:00 uur; vanaf 9:30 uur is de zaal open.
Locatie: De Kom, Hamersveldseweg 51, Leusden.

Aanmelden

kan t/m maandag 9 oktober 2017 bij mevrouw Truus Schüssler op werkdagen tussen 19:00 en 20:00 uur via tel. nr. 033-25 86 141of e-mail: activiteiten.kbola@gmail.com

Wij hopen velen van u te mogen begroeten bij dit interessante KBO-thema.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.