Vraag vóór 1 november het mantelzorgcompliment 2017 aan

update: Aanvragen kan tot 31 december 2017

Lees hier verder…

Mantelzorgcompliment 2017

Heeft u een mantelzorger of bent u mantelzorger voor uw kind? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen. De gemeente Leusden waardeert de inzet van mantelzorgers met een bedrag van €150,-.

Aanvragen moeten voor 1 november 2017 zijn ingediend. Heeft u in 2016 een mantelzorgcompliment aangevraagd en is uw situatie niet veranderd? Dan ontvangt uw mantelzorger eind 2017 automatisch het geldbedrag op zijn of haar rekening.

Mantelzorger van uw kind?

Dan kunt u voor u zelf het compliment aanvragen.

Het aanvraagformulier voor het mantelzorgcompliment kunt u invullen op de site van Sociaal Plein: https://sociaalplein-leusden.nl/mantelzorgcompliment-2017-2/
(of is af te halen bij Larikslaan2 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Meer weten over mantelzorg in de gemeente Leusden? Kijk hier.

mantelzorg rolstoel

Aanvraag mantelzorgcompliment

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de waardering van mantelzorgers. Deze waardering wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag. Voor 2017 is dit een bedrag van € 150,- per jaar. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

  • De zorgvrager woont in Leusden
  • De mantelzorger is een persoon die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden aaneengesloten onbetaald (of vanuit een persoonsgebonden budget) zorg verleent aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving.
  • Het gaat om meer zorg dan de gebruikelijke zorgtaken.

Aanvragen kunt u doen op Sociaal Plein: https://sociaalplein-leusden.nl/mantelzorgcompliment-2017-2/

Sociaal Plein Leusden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.