Mantelzorgcompliment 2017 – inzendtermijn verlengd!

Heeft u een mantelzorger of bent u mantelzorger voor uw kind? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen. De gemeente Leusden waardeert de inzet van mantelzorgers met een bedrag van €150,-.

Mantelzorgcompliment 2017
inzendtermijn verlengd!

Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2017

Aanvragen die voor 15 november 2017 zijn ingediend worden in december uitgekeerd. Complimenten die na 15 november (maar voor 1 januari 2018) worden aangevraagd worden later uitgekeerd.

mantelzorg rolstoel

Heeft u in 2016 een mantelzorgcompliment aangevraagd en is uw situatie niet veranderd? Dan ontvangt uw mantelzorger eind 2017 automatisch het geldbedrag op zijn of haar rekening.

Mantelzorger van uw kind?

Dan kunt u voor u zelf het compliment aanvragen.

Het aanvraagformulier voor het mantelzorgcompliment kunt u hieronder invullen (of is af te halen bij Larikslaan2 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Meer weten over mantelzorg in de gemeente Leusden? Kijk hier.

Aanvraag mantelzorgcompliment

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de waardering van mantelzorgers. Deze waardering wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag. Voor 2017 is dit een bedrag van € 150,- per jaar. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:
De zorgvrager woont in Leusden
De mantelzorger is een persoon die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden aaneengesloten onbetaald (of vanuit een persoonsgebonden budget) zorg verleent aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving. Het gaat om meer zorg dan de gebruikelijke zorgtaken.

Aanvragen is eenvoudig

Het Mantelzorgcompliment wordt aangevraagd door de zorgvrager. Bent u mantelzorger voor uw kind (jonger dan 18 jaar) dan kunt u zelf het compliment aanvragen.

 

VRAAG HIER HET COMPLIMENT AAN

 

 

Sociaal Plein Leusden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.