Babbeltruc en valse E-mails

KBO Lezing:

‘Veiligheid: over de Babbeltruc en valse E-mails’

Soms tel je je zegeningen omdat ouder worden zo zijn voordelen heeft, want je hebt het leven heel wat beter door. Van Victor Hugo, Frans schrijver, dichter en staatsman, is deze mooie uitspraak: Veertig is de ouderdom van de jeugd, vijftig is de jeugd van de ouderdom. Nu we dan oud en wijs zijn, kunnen we helaas ook kwetsbaar zijn.

Ingestonken

Ineens zonder dat je erop bedacht bent kun je aangesproken worden en voordat je er erg in hebt, ben je er toch ingestonken! Is je portemonnee je ontfutseld of heb je aan de voordeur, in het winkelcentrum of per telefoon je toch laten verleiden tot een praatje en zit je vast aan een of ander contract… Ja, dat is de befaamde Babbeltruc.

Dat overkomt mij nooit

“Dat overkomt mij nooit”, dat weet je zeker, maar helaas, de cijfers wijzen heel anders uit. Steeds meer ouderen zijn toch slachtoffer. De KBO-PCOB wil haar leden hiervan bewust maken. Om hen meer weerbaar te maken nemen we twee belangrijke onderwerpen ter hand: de babbeltruc en digitale wereld.

Voorlichting

Op maandagmiddag 5 februari 2018 geeft de heer Frans Brinkman, voor veel KBO leden een bekend gezicht, in de Moespot in Achterveld, voorlichting over de Babbeltruc door middel van een presentatie met o.a. filmpjes. Dit kan voor uw veiligheid en weerbaarheid niet vaak genoeg herhaald worden!!

Na de pauze gaat hij verder over veiligheid op het Internet. Ook in deze denkbeeldige wereld moet je alert blijven. Want ineens krijg je een mail dat er voor een verkeers-overtreding betaald moet worden. Of de bank deelt mee dat de oude pinpascode vervangen dient te worden. En ook voor je het weet betaal je ten onrechte aan internetcriminelen. Hoe komen ze aan je e-mailadres? Frans Brinkman legt hierover een en ander uit en waar u bij dit soort mails goed op moet letten. Laat u niet bang maken! Hij legt ook uit wat Facebook is en Twitter, Tinder, een familie-app, Instagram, een Vlogger en meer. Het is tegenwoordig haast niet meer bij te houden wat er is en wat kan.

Is het zinvol om hieraan mee te doen? Of juist niet, want: eng? Maar vooral wil hij graag ingaan op al uw vragen die bij Ú op dit gebied leven. Wat wilde u altijd al hierover weten?

Senior met telefoon

KBO Lezing: ‘Veiligheid: over de Babbeltruc en valse E-mails

Wanneer: maandagmiddag 5 februari 2018

Waar: de Moespot in Achterveld

 

Opgeven

U kunt zich vanaf 15 januari t/m 2 februari 2018 op werkdagen telefonisch opgeven tussen 19:00–20:00 uur bij mevrouw Truus Schüssler telefoon: 033 – 258 6141.

Of u kan (eerder) een e-mail sturen naar: activiteiten.kbola@gmail.com met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, wel/geen KBO lid. Ook mag u per e-mail uw vraag of vragen voorleggen. Wij zorgen ervoor dat deze tijdig bij de heer Brinkman bekend zijn.

Vervoer

Vanuit Leusden kunt nu ook weer gebruik maken van de KBO VervoersService. Wij willen u graag in de gelegenheid stellen om deze bijeenkomst bij te wonen, ook als u geen vervoer hebt.

Rijdt u naar deze bijeenkomst en wilt u één of meerdere passagiers mee laten rijden, dan kunt u zich verdienstelijk maken als chauffeur.

De op- en uitstapplaats is bij De Kom, Hamersveldseweg 51; vertrektijd: 13:15 uur.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.