Handicap? Dan heb je ook geen smaak.

Mijn vrouw heeft MS en daardoor verschillende handicaps. Kleine stukjes in huis doet ze met een rollator. Zodra we naar buiten gaan heeft ze de rolstoel nodig. Het vervelende van de rollator, is dat zij haar handen niet vrij heeft om iets te pakken. Als ze valt dan komt ze zelfstandig met geen mogelijkheid meer overeind. En een deur openmaken is een uitdaging.

Ze las op facebook dat, bevriende gehandicapte mensen zich met een trippelstoel onafhankelijker en veiliger voelen. Zo begint het avontuur van de aanvraag van de trippelstoel.

Ik schreef 3 maanden geleden al over de onbeschofte hulpmiddelenleverancier. De andere leveranciers nemen ook een loopje met je. (dat “loopje” is grappig bedoeld)

Elektrisch

Na onderzoek bleek dat er trippelstoelen zijn die je elektrisch omhoog en omlaag kunt zetten. Maar er is ook een mogelijkheid om een stoel elektrisch op de rem te zetten. Aangezien mijn vrouw niet altijd even stabiel is, is dat een uitkomst.

Uit fatsoen zal ik de leveranciers niet bij naam noemen.

Leverancier 1

De eerste leverancier was ernstig onbeschoft. Na een paar keer afgeblaft te zijn, was het duidelijk dat zij deze opdracht niet zouden krijgen. Het verhaal is hier te vinden.

Leverancier 2

Deze was beduidend vriendelijker. Sterker nog, zij kwamen de volgende dag al een trippelstoel leveren. Het vertrouwen kelderde vrij rap toen bleek dat de stoel helemaal niet elektrisch was en (lelijk) zwart. Voordat deze de drempel bij ons over was, had ik hem al geweigerd.

Leverancier 3

Inmiddels wisten we dat als er iemand zou komen kijken, je aan de leverancier vast zou zitten. Eindelijk iemand die het begreep? Er zou iemand “vrijblijvend” langs komen om te kijken wat er nodig was. De wensen:

  • Electrische hoog- laagverstelling met een elektrische rem…
  • goed gevormd in de rug, zodat ze er niet zomaar uit flippert…
  • Maar ook de kleur is niet onbelangrijk. Zo’n ding staat in je huiskamer, dan mag je toch wel aangeven dat de stoel een beetje bij je interieur past.

Gevangenis

Wij vinden het leuk om onze huiskamer mooi en in onze smaak aan te kleden. Het grootste gedeelte van de tijd zijn wij thuis door de handicaps en het gebrek aan energie. Het is fijn als jouw “gevangenis” er een beetje leuk uitziet. Onze huiskamer is aangekleed in het beige met zilver/RVS, blauw en oranje als steunkleuren.

ons interieur

Een stukje van onze huiskamer. Wij houden daarvan.

Terug naar leverancier 3

Ze zou kijken naar de mogelijkheden. Na een week of twee zijn we maar eens gaan bellen. We waren best nieuwsgierig of zij een mogelijkheid had gevonden voor alle wensen. Dan konden we eindelijk de trippelstoel bestellen. En mijn vrouw keek daar enorm naar uit!

“Uw stoel is besteld en wordt geleverd in januari.” Werd er gezegd.

Er is nooit een opdrachtbevestiging geweest. Waarom is de stoel besteld:

  • zonder mijn vrouw in te lichten…
  • zonder te vertellen wat de stoel (elektrisch) kan…
  • zonder te vertellen in welke kleur de stoel is besteld?

Om de verwarring compleet te maken, zou de stoel door een andere partij worden geleverd. Er was dus een stoel besteld en geen van de partijen kon er iets over vertellen.

Inmiddels verlangde mijn vrouw wel hevig naar haar trippelstoel. Die zou ervoor zorgen dat zij zich wat vrijer door het huis zou kunnen bewegen. In de keuken, waar ze al 6 jaar niet meer is geweest, “even” een glas pakken. Zulk soort dingen.

de lelijke trippelstoel

lelijk ding

De lelijke stoel

Gisteren werd de stoel (na 3 maanden) geleverd. Het ding past totaal niet in ons interieur. Een zwart onderstel waar behoorlijk aan geknutseld is. Het zit vol met snoertjes voor alle motortjes waarvan sommige er duidelijk pas later zijn opgezet. De blauwe plastic bekleding is slordig vastgezet. De aansluiting voor de oplader zit onder de zitting! De gemiddelde mindervalide kan daar gewoon niet bij. Daar heb je eigenlijk een tweede trippelstoel voor nodig.

electrische aansluiting trippelstoel

Lekker handig plekje om de lader aan te sluiten. Even op je hurken dan maar?

Natuurlijk krijgen wij niet te horen wat dit lelijke in elkaar geknutselde ding heeft gekost, maar wij schatten een ruime € 4.000! Zelf aanschaffen is voor ons dus geen optie.

Het bestaat wel!

Voor die prijs hadden we een stoel kunnen bestellen waar af-fabriek alle elektronica in zit (geld kunnen besparen). Daar zie je geen draden buitenom lopen en elektromotoren open en bloot. Waarschijnlijk hadden we de kleur bekleding en onderstel kunnen kiezen.
Als je op internet zoekt dan vind je een ongelooflijke hoeveelheid mogelijkheden.

leuke trippelstoelen

Functionele elektrische trippelstoel. En toch modern. HET KAN DUS WEL!

Leveranciers

Van de verzekering mag je alleen bestellen bij gecontracteerde leveranciers. Die leveranciers nemen het niet zo nauw. Als mindervalide bent heb je de stoel sowieso nodig en ze gaan er vanuit dat zij hem leveren PUNT. Blijkbaar hoef je niet naar je klanten te luisteren om een gecontracteerde leverancier te worden.

“je moet niet zeuren, je krijgt toch een trippelstoel.”

Natuurlijk zijn we blij dat de trippelstoel extra mobiliteit en veiligheid biedt. Gisteren heeft mijn vrouw, voor het eerst in 6 jaar, weer eens wat zelfstandig uit de keuken gehaald.

 

Volgens mij had deze aanvraagprocedure echt veel beter gekund. Dus beste leveranciers:

Luister, communiceer en wordt klantvriendelijker.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.