Klachten openbare ruimte melden

Regelmatig horen we van mensen dat ze klachten hebben over de straat waar ze wonen of straten waar ze door moeten. Het kan gaan om losse tegels, te schuine stoepen, ontoegankelijke oversteken, boomwortels, takken, maar ook rommel dat in de weg staat. Of andere narigheid waardoor het gebruik van de straat wordt belemmerd.

Daarover wordt dan gemopperd, maar dat helpt niet.

Wat vaak wel helpt is een melding doen bij de gemeente.

Gemeente Leusden heeft een website en daarop staat een formulier dat u kunt invullen om door te geven dat er iets niet in orde is.

Uw melding kunt u hier doen: www.leusden.nl/melden.html

”De ‘openbare ruimte’ is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken. Is er iets niet in orde in de openbare ruimte? Doe dan een melding openbare ruimte. U kunt dat bijvoorbeeld doen bij: Losse stoeptegels, defecte container, overhangende takken, Japanse Duizendknoop, Eikenprocessierups, zwerfvuil, vernielingen, hondenpoep, hangjongeren of andere overlast op straat.”

Als u op de groene knop klikt, heeft u de mogelijkheid om uw ergernis door te geven.

Dat is de beste methode, maar als u dat niet kunt of wilt, kunt u ook met de gemeente bellen (14033) en vertellen dat u een klacht met betrekking tot de openbare ruimte hebt.

Dus: niet mopperen maar melden !!

straatklachten in Leusden

Namens de SMBL
werkgroep Wonen, Mobiliteit en Toegankelijkheid,
Anne van den Dool

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.