Gehandicaptenparkeerplaats vol bouwen mag van Leusden

Over het algemeen wordt er aan mindervaliden gedacht door onze gemeente. Maar nu…..

Vorige week was ik verbaasd dat er bouwmaterieel op de een gehandicaptenparkeerplaats stond. Toen ik de gemeente vroeg of zij hier toestemming voor hadden gegeven was het antwoord: “Bedankt voor het doorgeven. Het is gemeld bij team toezicht en uitvoering.” en “Als we het eerder hadden gezien, waren we in actie gekomen.”

13 april 2020

Wat een mooi voorbeeld is Leusden toch.

Of niet?

Afgelopen maandag trof ik dit aan. Meer dan 1 parkeerplaats die bedoeld is voor mindervaliden, is bezet. Heeft Leusden zo weinig overwicht?

20 april 2020

Twitter

Via Twitter de gemeente nog maar eens benaderd. Dit is toch wel heel raar. De gemeente Leusden schrijft dit keer:

Goedendag, Voor het renoveren van de bergingen aan de DAFplaats is er vergunning afgegeven. Op zeer korte termijn is de renovatie klaar en worden de materialen verwijderd zodat de parkeerplaats weer beschikbaar is.

Dat verklaart wel waarom het bouwmateriaal er nog staat…. Het is overigens niet de eerste keer dat deze plaatsen bezet zijn door containers en dergelijke.

Waarom

Maar waarom in hemelsnaam op een gehandicaptenparkeerplaats? Op dezelfde rij zijn parkeerplaatsen die niet voor gehandicapten bedoeld zijn.

  • Gehandicapten rijden niet zomaar even een stukje verder, validen kunnen dat gelukkig wel.
  • Gehandicapten hebben de hele breedte van de parkeerplaats nodig om in en uit te kunnen stappen.

De gemeente verteld verder

Goedendag, Omdat de parkeerdruk op de 3 invalide parkeervakken veel minder is dan de andere parkeervakken op de Dafplaats, is in overleg met de verkeerskundige besloten om 1 van de 3 invalide parkeervakken te gebruiken voor de bouwafvalcontainer.

Parkeerdruk?

Dat de beslissing is genomen met als argument “parkeerdruk”, maakt het niet beter. Een gehandicaptenparkeerplaats heeft juist ALLES met beschikbaarheid en parkeerdruk te maken!
Deze plaatsen zijn er ook zodat er een parkeerplek beschikbaar is tijdens drukte!

Waarom vind de gemeente Leusden een gehandicaptenparkeerplaats een paar weken niet belangrijk?

Leusden is niet de enige gemeente waar dit gebeurt. Deze plekken zijn ooit speciaal voor mindervaliden geplaatst. Het lijkt mij volledig onterecht om deze een paar weken te bezetten omdat er ergens verbouwd wordt. Gebruik dan niet een parkeerplaats die bedoeld is voor mindervaliden.

Mijn trots op Leusden heeft nu plaatsgemaakt voor schaamte. Ik dacht écht dat Leusden anders (beter) was.

Foto 4 mei

De gemeente Leusden vertelde “Op zeer korte termijn is de renovatie klaar”. Nu, 4 weken later, is de parkeerplaats nog steeds bezet. De gemeente geeft zijn eigen definitie aan een “zeer korte termijn”.

4 mei 2020

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.