Meerdaagse reis naar Oldenzaal

Wanneer:
4 september 2017 @ 09:00 – 9 september 2017 @ 12:00
2017-09-04T09:00:00+02:00
2017-09-09T12:00:00+02:00
Waar:
Hotel Het Landhuis
Bentheimerstraat 118
7573 EC Oldenzaal
Nederland
Kosten:
€ 525,-
Contact:
Truus Schüssler (KBO)
033 - 25 86 141

Over deze reis:

Het wordt dit jaar een ZESdaagse reis, van maandagochtend 4 september t/m zaterdagmorgen 9 september.

30 personen

Bij voldoende deelname (tenminste 30 personen) gaan we naar Hotel Het Landhuis in Oldenzaal. Dit hotel biedt een gevarieerd programma. In de kelder kunt u gratis gebruikmaken van de sauna, whirlpool en Wellness & Fitnessruimte, te bereiken met lift of trap. Wel is in de Wellnessruimtes badkleding verplicht, handdoeken zijn aanwezig. Tegen betaling kan er ook gebruik worden gemaakt van een zonnebank.

Op woensdag kan er een schoonheidsspecialiste, op afspraak en tegen contante betaling, worden bezocht.
Elke avond is er entertainment. Rond 20:00 uur wordt er een kopje koffie of thee aangeboden.
Het is evenwel niet mogelijk met een rolstoel mee te gaan, wel met een rollator. Het hotel beschikt over een ruime lift.

In het kort en onder voorbehoud ziet het programma er als volgt uit:

Maandag 4 september:

vertrek + 09:00 uur vanuit Leusden en Achterveld. Na aankomst in het hotel worden we ontvangen met een kopje koffie of thee. Ondertussen worden de koffers naar de kamers gebracht. Na gebruik van de lunch staat de bus klaar voor een bezoek aan het centrum van Nordhorn in Duitsland. Een vroegere textielstad met een fraai centrum, waar o.a. gewinkeld kan worden.

Dinsdag

vertrekken we bijtijds voor een dagtocht door het Teutoburgerwald, ook in Duitsland. In het oude pittoreske handelsstadje Emsdetten kunt u op eigen gelegenheid genieten van Kaffee mit Kuchen, winkelen of de oude Pancratius Kirche bezoeken. Door het Teutoburgerwald, met zijn steeds weer mooie uitzichten en waar nog vele soorten wild leeft, rijden we naar de oude boerderij
‘Das Bauernhof – Cafe Holtkamp’s Deele’, waar een heerlijke Duitse lunch wordt geserveerd. Vervolgens rijdt de bus richting Oldenzaal door het mooie Teckelenburger parklandschap.

Teutoburgerwald Duitsland

Woensdag

is een dag, die u op verschillende manieren kunt doorbrengen. Tussen 13:30 – 16:30 uur kunt u met een hotelbusje worden gebracht en gehaald voor een bezoek aan het centrum van Oldenzaal. Er zijn smalle winkelstraatjes, twee overdekte winkelcentra en terrassen. Een wandeling door de binnenstad en enkele buitenplaatsen is ook mogelijk. De start kan bij het hotel beginnen.
Tegen betaling van € 9,95 is er gelegenheid een huifkartocht in de omgeving van het hotel te maken.

Donderdag 9:00 uur

vertrek voor een dagtocht met boottocht door het Nationaal Park ‘De Weerribben’. Onderweg maken we een stop voor koffie/thee met gebak. In een naastgelegen zaal is een prachtige reproductie van de Nachtwacht te zien (entree € 2,00). Vervolgens rijdt de bus door de Wieden en Weerribben naar Beltschutsloot, waar dan een heerlijk driegangen diner voor ons gereed staat. Vanaf de kade van het restaurant vertrekken we voor een mooie boottocht van ongeveer een uur. Terug in het hotel krijgen we een goed verzorgde broodmaaltijd voorgeschoteld.

Vrijdag

kan vrij naar eigen keuze ingevuld worden. Tot de mogelijkheden behoren: (elektrische) fiets huren, wandelen in de omgeving van het hotel, 13:30 – 16:30 uur met een hotelbusje naar Oldenzaal, Jeu-de-Boules in de hoteltuin of zomaar rustig genieten op het terras of in de hoteltuin.

Zaterdag

Tijdens het vroege ontbijt (7:45 uur) worden de koffers naar de bus gebracht. Om 8:30 uur vertrekt de bus voor de terugreis.

  • Voor twee personen, samen op een kamer, bedraagt de prijs € 485,00 per persoon.
  • Voor een eenpersoonskamer, betaalt u een toeslag van € 40,00, dus totaal € 525,00.

Aanmelden vóór 31 maart!

Voor deze bijzondere reis kunt u zich aanmelden tot en met 30 maart bij Truus Schüssler, op werkdagen tussen 19:00 en 20:00 uur per telefoon: 033 – 25 86 141 of per e-mail: activiteiten.kbola@gmail.com

S.v.p. bij aanmelding vermelden: naam, adres, telefoonnummer, wel of geen lid van KBO, PCOB of LAS en of u met twee personen op een kamer wilt, of alleen.
Na aanmelding wordt u verzocht een aanbetaling over te maken van € 100,00 per persoon naar bankrekening:
NL RABO 0142 3433 07 t.n.v. KBO Leusden-Achterveld onder vermelding van uw naam, adres, voor wie en waarvoor u betaalt.
Het restantbedrag gelieve u voor 1 augustus 2017 te voldoen.
Na aanmelding ontvangt u nog een formulier om uw aanvullende gegevens te noteren.

Wij raden u aan voor deze dagen een annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval u onverhoopt niet mee kan. Denkt u ook aan een geldig identiteitsbewijs.

Reageren is niet mogelijk