Voedselbank Aanmelden

Aanmelden

Hulpverleners Particulieren

Hulpverleners

 

Voor verwijzende instanties

U kunt uw cliënt direct via de mail aanmelden voor een voedselpakket.
Meld u uw cliënt voor donderdag 12.00 uur aan dan kunnen wij er voor zorgen dat er op de uitdeeldag (vrijdag) een pakket is.

Wat willen we van u weten?

Vermeld  in de mail de persoonlijke gegevens (Naam – adres – telefoonnummer – evt. email adres – geboortedatum – (on)gehuwd – aantal kinderen) en geef in het kort weer waarom u denkt dat uw cliënt voor een pakket in aanmerking komt.

Wat gebeurd er na de aanmelding?

Wij zetten direct een pakket in. Uw cliënt ontvangt van ons persoonlijk een uitnodiging voor een intakegesprek. Aan de hand van de overlegde gegevens wordt bepaald of uw cliënt in aanmerking komt. Als u dat wenst houden wij u op de hoogte van het verdere verloop van de aanvraag.

Meld uw cliënt hier aan

Criteria voor de aanmelding

De toelatingscriteria zijn in een folder opgenomen. Deze vindt u hieronder. Ook vind U hieronder de checklist van mee te nemen documenten zodat wij kunnen controleren of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Criteria

50 pdf

Checklist

50 pdf50 word

Adober reader kunt u hier downloaden


 

Particulieren

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket moet u zich eerst aanmelden.

Het liefst per e-mail want dan kan er snel actie worden ondernomen

Hier aanmelden

U kunt zich ook op vrijdag tussen 10.30 en 11.45 uur aanmelden in de hal van de Gereformeerde Kerk ‘De Koningshof’ – De Blekerij 33 in Leusden. Daar worden dan uw gegevens genoteerd.

Na aanmelding krijgt u een afspraak voor een toelatingsgesprek zodat gecontroleerd kan worden of u in aanmerking komt. U krijgt dan tevens een checklist waarop staat wat u mee moet nemen naar het gesprek.

Wat gebeurt er verder?

Hulpverlening

Wij kijken tijdens het gesprek meteen of er al voldoende hulp is van hulpverlenende instanties. Als er nog hulp aangevraagd kan worden, verwijzen wij naar de juiste instanties. Er wordt van u verwacht dat u onze aanwijzingen opvolgt.

Blijkt uit het gesprek dat u in aanmerking komt voor een pakket dan zetten wij u op een lijst en kunt u iedere vrijdag uw pakket ophalen in de hal van Gereformeerde Kerk ‘De Koningshof’. Daar zijn vrijwilligers aanwezig om u te helpen.

Heronderzoek

Iedereen die een voedselpakket ontvangt, wordt periodiek getoetst (minimaal eenmaal per 3 maanden). U wordt ook dan weer verzocht uw financiële gegevens te overleggen, voordat er een beslissing genomen wordt over het verlengen van de hulp.

Als blijkt dat u  niet naar de hulpverleningsinstanties gaat terwijl dat wel verzocht is, of als u niet meewerkt  met deze instanties, dan wordt de hulp stopgezet en ontvangt u  geen voedselpakket meer.

Het is dus geen vrijblijvende hulp, maar u dient actief mee te werken aan een verbetering van de situatie.

Criteria voor de aanmelding

De toelatingscriteria zijn in een folder opgenomen. Deze vindt u hieronder. Ook vind U hieronder de checklist van mee te nemen documenten zodat wij kunnen controleren of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Criteria

50 pdf

Checklist

50 pdf50 word

Adober reader kunt u hier downloaden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Laatste nieuws Voedselbank Leusden